Ansøgningen er godkendt - Sjælland får Danmarks største egnsteater 

Statens Kunstfond har godkendt ansøgningen om etablering af Sjællands Teater.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ét stort teater, to støttekommuner og tre huse. 

Sådan beskriver kommende administrerende direktør, Kristoffer Møller Hansen, Sjællands Teater. 

Han kalder det en kæmpe tilfredsstillelse, at det endelig er slået fast, at planerne om at etablere et egnsteater på Sjælland bliver til noget.  

quote Vi får flere muskelkræfter, og der er flere øjne rettet mod os

Kristoffer Møller Hansen, administrerende direktør, Sjællands Teater.

Det er Holbæk Teater, Teateret Fairplay og Slagelse Teater, der er gået sammen om etableringen af Sjællands Teater. Det sker med støtte fra Holbæk og Slagelse kommuner, og med den endelige godkendelse fra Statens Kunstfond, kan borgerne i de to kommuner nu se frem til nye spændende teateroplevelser. 

Første forestilling klar til februar 

14. februar 2021 bliver Sjællands Teaters første forestilling vist, her vil man kunne se Cykelmyggen Egon først på Slagelse Teater og efterfølgende på Holbæk Teater. 

I Holbæk Kommune er der stor glæde over godkendelsen af projektet. 

- Det er dejligt at kunne overbringe en god kulturnyhed i en tid, hvor kulturlivet stadig er hårdt ramt af coronaens efterdønninger, siger Ole Hansen (S), der er formand for kultur- og fritidsudvalget i Holbæk Kommune, i en pressemeddelelse. 

- At vi er to kommuner, som går sammen om at give teatermiljøet i vores del af regionen et løft, er noget, der varmer mit kulturhjerte. Publikum vil komme til at se både flere og bedre forestillinger og vækstmiljøet for alle de børn og unge, der går rundt med scenedrømme, bliver endnu bedre, siger han. 

Får mere opmærksomhed 

Kristoffer Møller Hansen er enig med udvalgsformanden om, at oprettelsen af Sjællands Teater vil styrke kulturen i Slagelse og Holbæk. 

- Vi får flere muskelkræfter, og der er flere øjne rettet mod os, siger han til TV2 ØST. 

- Så det bliver nemmere at få opmærksomhed fra både publikum, kunstnere og fonde, siger han.  

quote Det betyder utroligt meget, at vi deles om det, vi har

Kristoffer Møller Hansen, administrerende direktør, Sjællands Teater.

Og når der bliver spillet de samme forestillinger i både Holbæk og Slagelse, så giver det også et fællesskab på tværs af kommunegrænserne, mener den kommende teaterdirektør.  

En bæredygtig løsning 

En af grundene til at lave et fælles teater i Holbæk og Slagelse er, at det er mere bæredygtigt, fortæller Kristoffer Møller Hansen. 

- Det betyder utroligt meget, at vi deles om det, vi har, siger han.  

Når man sætter en forestilling op, er der nemlig mange udgifter forbundet med kostumer, scenografi og indstudering, men når forestillingerne på Sjællands Teater bliver opført i både Holbæk og Slagelse, så bliver de samme ressourcer brugt til at formidle kultur til befolkningen i to kommuner i stedet for én.  

VIDEO: Se indslaget fra 22. juni, hvor Holbæk og Slagelse første gang ytrede, at de ville skabe et nyt egnsteater.