Ansatte på psykiatrihospital er under ekstremt pres

Ifølge sygeplejerskernes fællestillidsrepræsentant er flere af de ansatte på psykiatrihospitalet i Slagelse decideret bange for at gå på arbejde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det psykiske arbejdsmiljø på psykiatrihospitalet i Slagelse er ekstremt presset.

Det skriver Sjællandske.

Til avisen fortæller sygeplejerskernes fællestillidsrepræsentant Helle Brink, at hun ikke har oplevet noget lignende i de 10 år, hun har været fællestillidsrepræsentant.

- Nogle er direkte bange for at gå på arbejde, fordi patienterne er så dårlige og udadreagerende, siger Helle Brink til avisen.

Arbejdstilsynet kommer på besøg

Mandag og tirsdag kommer arbejdstilsynet på besøg på Psykiatrihospitalet, men her vil de ansatte ikke få mulighed for at tale med tilsynet uden ledelsens tilstedeværelse.

Afdelingsledelsen vil nemlig sidde med under de gruppesamtaler, som tilsynet skal holde med de ansatte, og fællestillidsrepræsentanten frygter, at det betyde, at de ansatte ikke åbent tør fortælle om forholdene på hospitalet.

- Folk er meget oprørte over, at ledelsen skal med til gruppesamtalen, og at de ikke kommer til at tale alene med Arbejdstilsynet. Og jeg tror ikke, nogen vil sige noget nu, siger hun.

Det nye psykiatrihospital i Slagelse blev taget i brug sidste år og huser nogle af Danmarks farligste psykisk syge.