Anklager kræver seks års fængsel til tiltalte i stor sliksag

Anklageren kræver, at den tiltalte i sliksagen fra Slagelse skal seks år i fængsel og betale 25 millioner kroner i bøde. Forsvareren vil havde tiltalte frifundet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Slik i bjerge så store, at man kan svømme i dem, har været i centrum i retssagen mod en slikimportør fra Slagelse. Tirsdag klokken 14.30 ventes der at falde dom.

Slikimportøren er anklaget for at have svindlet med moms og afgifter for hele 36 millioner kroner. Her udgør momsen 13 millioner kroner.

Det var tilbage i 2015, at slikimportøren for alvor kom i offentlighedens søgelys, da politiet stormede flere sliklagre rundt omkring på Sjælland. Oven på bjergene af slik fandt politiet angiveligt også efterladenskaber fra rotter og plastikæsker med hele 250.000 kroner i kontanter.

quote Det er min opfattelse, at tiltalte er den væsentlige bagmand, og det skal han straffes som

Anklager

Den tiltalte nægter sig skyldig, og har lige siden sagen begyndte i 2015 sagt, at hele sagen var blæst op, og at rotteproblemerne er blevet håndteret med fælder og omfattende rengøring.

Anklager: Tiltalte er den væsentlige bagmand

Alligevel kræver anklageren i sagen, at slikimportøren skal betale en bøde på 25 millioner kroner. Samtidig er der en påstand om erstatning på det fulde beløb på 36 millioner kroner.

Anklageren fremhæver en sag om unddragelse af tobakafgifter. Her blev en person dømt for at have unddraget for cirka halvdelen af den tiltalte i den her sag, cirka 18 millioner kroner.

- Derfor skal tiltalte have en højere straf, sagde anklageren tidligere i dag ved Retten i Næstved.

- Det er min opfattelse, at tiltalte er den væsentlige bagmand, og det skal han straffes som, tilføjede han.

quote Anklageren har ikke kunne påvise nogen konkret lovovertrædelse

Forsvareren

Ud over det mener anklageren, at tiltalte skal have en straf på fem-seks års fængsel.

Forsvarer: Tiltalte skal frifindes for alle anklager

Forsvareren mener ikke, at der under ransagningerne er fundet bilag, som beviser anklagerens påstande om svindel.

- Man kan ikke dømme en person for medvirken uden sikre beviser. Og det er det, der ikke er kommet i den her sag. Man laver et overordnet flyvebillede uden konkret sammenhæng til anklagerne, sagde forsvareren ved Retten i Næstved tidligere i dag.

- Anklageren har ikke kunne påvise nogen konkret lovovertrædelse, tilføjer han.