Anklage: Brutal familiestrid førte til skud ind gennem stuevindue

Ingen personer blev ramt, da en mand i marts skød mod en lejlighed på Motalavej. Sagen er en af flere, der har belastet boligområdet i år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En konflikt mellem to familier var baggrunden for, at en 24-årig mand den 8. marts omkring klokken 01.00 affyrede to skud mod en stuelejlighed på Motalavej i Korsør.

Det mener anklagemyndigheden, som har tiltalt manden for forsøg på manddrab.

På det pågældende tidspunkt var flere personer samlet i stuen, herunder lejlighedens to beboere. Ingen blev dog ramt af skuddene, på trods af at de begge gik gennem et stuevindue, og mindst et af dem ramte en væg inde i lejligheden.

Strid mellem to libanesiske familier

Den 24-årige mand blev anholdt 23. marts. Også hans 44-årige mor blev anholdt, som politiet dengang sigtede for at have været med i planlægningen af drabsforsøget og for trusler. Hun er i dag ikke længere sigtet, oplyser anklagemyndigheden.

Anklagemyndigheden er i dag ikke sikker på, hvem af personerne der var målet for skuddene, men anklager Charlotte Skovmand siger, at episoden relaterer sig til den i offentligheden kendte stridighed mellem to libanesiske familier.

Stridigheden strækker sig tilbage til 80'erne, har TV2 ØST tidligere skrevet, men af en uvis grund har den for alvor været blusset op i år med brutale sammenstød, hvor politiet flere gange har oprettet visitationszoner i og rundt om boligområdet.

Blandt andet blev en 17-årig dreng i sommer stukket med en kniv i det ene bryst under et af flere masseslagsmål. For det er en i dag 17-årig dreng blevet idømt ni måneders fængsel.

Skød på tankstation

Anklagemyndigheden har også rejst tiltale i en anden skudepisode fra den 8. juni på tankstationen Cirkel K på Tårnborgvej.

Tæt på midnat rettede en 29-årig mand her en pistol mod en anden mand og sagde, at han ville dræbe ham, før han fra 10-20 meters afstand affyrede to skud, fremgår det af anklageskriftet.

Skuddene strøg dog forbi manden og ramte i stedet et faceskilt på tankstationen

10-15 personer befandt sig ifølge politiet tæt på tankstationen, da en 29-årig mand skød mod en anden mand.
10-15 personer befandt sig ifølge politiet tæt på tankstationen, da en 29-årig mand skød mod en anden mand.

Om denne episode også har baggrund i familiestridigheden, ønsker specialanklager Susanne Bluhme ikke at oplyse.

Begge skudsager føres som nævningesager. Det vil sige, at anklagemyndigheden går efter en fængselsstraf på minimum fire år. De skal efter planen for retten til foråret.