¨

Anja Andersen skal træne rumænske trænere

Foto: TV ØST

Den tidligere Slagelse-træner, Anja Andersen, tiltræder med øjeblikkelig virkning en stilling som coach for trænerteamet i rumænsk storklub.

Den danske håndboldpersonlighed Anja Andersen skal hjælpe med at udvikle trænerteamet i den rumænske topklub Oltchim Valcea.

I første omgang skal Anja Andersen dog også agere cheftræner for holdet, indtil klubben har fundet en afløser for ungareren Peter Kovacs, som blev fyret torsdag.

- Anjas opgave er at udvikle de ledere og trænere, som skal forandre klubben. På søndag sidder hun på bænken og overtager trænerjobbet, fordi den træner, de har haft indtil nu, han blev fyret torsdag, siger direktør i coaching-virksomheden Pathfinder, Lasse Zäll, til B.T.

Ifølge avisens oplysninger samarbejder Pathfinder med Anja Andersen om opgaven i den rumænske storklub.

Den rumænske hjemmeside prosport.ro skriver, at Anja Andersen torsdag underskrev en kontrakt på fire måneder med holdet fra byen Ramnicu Valcea, men hun har mulighed for at forlænge kontrakten.

Stærkt rumænsk kvindehold

Anja Andersen fortæller, at der er mulighed for, at hun i fremtiden skal træne det rumænske kvindelandshold.

- Jeg er stolt over at komme til Oltchim. Jeg kender rumænsk håndbold, og her er der stort potentiale. Jeg vil gerne have, at der i Ramnicu Valcea bliver et håndboldhold med et nyt niveau.

- Jeg er ikke bange for at arbejde i Østeuropa. Jeg er perfektionist og prøver altid at gøre mit bedste, siger den danske træner som insisterede på, at torsdagens træning med hendes nye hold blev afholdt for lukkede døre

Oltchim Valcea er et af de stærkeste kvindehold i Europa, og truppen er bygget op om spillerne fra det talentfulde rumænske landshold, der vandt bronze ved EM i december.

Holdet var i sidste sæson i finalen i Champions League, hvor det blev til et samlet nederlag til Viborg HK.

Og i denne sæson er Oltchim Valcea klar til det afgørende gruppespil i Champions League, der begynder i weekenden.

41-årige Anja Andersen har senest været træner for FCK Håndbold, der blev lukket efter sæsonen 2009/2010.

/ritzau/    

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App