Andelshavere taber alt ved salg til nordmand

Andelshavere i Andelskassen J.A.K. Slagelse taber samlet mere end 20 millioner kroner efter salget fredag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De 1622 andelshavere i Andelskassen J.A.K. Slagelse må nu endeligt se i øjne, at de tilsammen har tabt 22,5 millioner kroner. Det skriver Sjællandske.

Finansiel Stabilitet, der har haft kontrollen med pengeinstituttet siden oktober, meddelte fredag, at man har indgået aftale med Netfonds Holding AB om salg af andelskassen.

Netfonds er et svensk selskab, som er 95 procent ejet af Rolf Dammann. Rolf Dammann ejer endvidere 89 procent af norske Netfonds Holding AS, som er moderselskab til Netfonds Bank AS og Netfonds Livsforsikring AS, der begge er under tilsyn i Norge

Andelskassen vil fortsat være omfattet af danske regler og under tilsyn af Finanstilsynet.

- Tilbuddet fra Netfonds var det bedste efter vores vurdering. Vi skal jo sørge for, at vi får dækket så stor en del af Finansiel Stabilitets tab som muligt. Det kommer foran penge til andelshaverne i konkurs-rækkefølgen. Andelshaverne havde sådan set allerede tabt deres penge, da vi tog over i oktober, siger direktør Henrik Bjerre-Nielsen fra Finansiel Stabilitet til Sjællandske.

Han vil ikke kommentere på tilbuddet fra den københavnske investor Jens Kindberg, der ifølge Kindberg selv ville have kunnet redde andelshavernes penge. Tidligere bestyrelsesmedlem i andelskassen, Jørn Melchior Nielsen, beklager, at Kindberg ikke blev valgt.

Netfonds overtager andelene i Andelskassen inklusive cirka 3.200 kundeforhold med samlede udlån med en restgæld på cirka 210 mio. kr. og indlån på cirka 175 mio. kr.