Åmosen bliver landets første naturpark

Som det første sted i landet er Åmosen i Nordvestsjælland blevet udnævnt til naturpark med Friluftsrådets kvalitetsmærke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Åmosen der strækker sig fra Stenlille i øst til Reersø ved Storebælt i vest er den første Naturpark i Danmark, der lever op til kriterierne for at få mærket ´Danske Naturparker´. Det skriver Danske Naturparker i en pressemeddelelse.

- I Naturpark Åmosen er vi stolte over mærkningen og vi glæder os til at sætte en masse spændende naturprojekter i gang i den nye ramme. Det bliver til glæde for hele området, siger bestyrelsesformand Henning Fougt.

Et vigtigt skridt

Mærket ’Danske Naturparker’ fortæller besøgende, at foruden en enestående natur, kan de også møde særlige faciliteter, som giver gode friluftsoplevelser og formidler naturen. Det kan være stisystemer, overnatningspladser, naturvejledning, bådebroer eller andre faciliteter, der gør oplevelserne i naturen bedre.

Mærkningsordningen Danske Naturparker er udviklet over en årrække af Friluftsrådet i samarbejde med organisationer og kommuner for at sætte fokus på natur og friluftsmuligheder.

- Friluftsrådet ønsker Naturpark Åmosen et stort tillykke med mærkningen ’Danske Naturparker’. Det er et vigtigt skridt for os at kunne udnævne den første Danske Naturpark, og forhåbentligt bliver det til stor glæde og gavn for både naturen og befolkningen, der får nye muligheder for at opleve en særlig natur og sætte fokus på lokal identitet og udvikling, siger Friluftsrådets formand Lars Mortensen.  

Flere ud i naturen

Mærkningsordningen støttes af Nordea-fonden, der også ønsker tillykke til den første Danske Naturpark.

- Der findes stor natur i Danmark. Det sætter Danske Naturparker fokus på med formidling og tilgænge­lighed, så der bliver store naturoplevelser til flere mennesker. Med Danske Naturparker håber vi, at flere inspireres til at komme ud i naturen, og at der bliver bedre muligheder for mange gode friluftsoplevelser, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

FAKTA:

  • Danske Naturparker er Friluftsrådets mærkningsordning for større sammenhængende naturområder med lokal eller regional betydning.
  • Grundlaget for Danske Naturparker er en enestående natur, men også kulturmiljø, friluftsliv og rekreative muligheder, formidling og erhverv er vigtige elementer i en naturpark.
  • Formålet med mærkningsordningen Danske Naturparker give naturen et løft og give befolkningen bedre muligheder for friluftsoplevelser.
  • For at blive mærket Danske Naturparker skal et naturområde leve op til 10 kriterier.
  • Mærkningsordningen er udviklet af Friluftsrådet og støttet af Nordea-fonden.
  • Læs mere på www.danskenaturparker.dk

 [video:videonode:221583]