Amerikansk fodbold hitter blandt piger: - Man kan komme ud med sine aggressioner

Klubben Slagelse Wolfpack har stor succes med at få piger til at spille amerikansk fodbold.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Piger har også brug for at rase ud gennem fysisk aktivitet.

Det mener 14-årige Clara Hedvall, der går til amerikansk fodbold i Slagelse.

- Man kan komme ud med sine aggressioner, hvis man har nogle af dem, og det kan piger godt bruge nogle gange, siger hun.

Clara Hedvall er en af de mange piger, der går til amerikansk fodbold i Slagelse Wolfpack, og hun er glad for at have fundet sportsgrenen.

quote Jeg møder en del fordomme om, at det er en drengesport, og at pigerne ikke hører til på banen, de skal bare være cheerleaders

Freya Magnussen, U16-spiller, Slagelse Wolfpack.

- Det er en fed sport, og man lærer hinanden rigtig godt at kende, og man får en masse nye venner, siger hun.

Flere piger end drenge

Slagelse Wolfpack har haft stor succes med at tiltrække piger. 

Sidste år var der faktisk flere piger end drenge på U/14-holdet.

- Vi havde i en lang periode en enkelt eller to piger ude at prøve sporten, og de er blevet coachet ligesom alle vores drenge i sporten, og det har de været glade for, fortæller René Gundsø, der er sportschef i Slagelse Wolfpack.

Artiklen fortsætter under billedet.

Clara Hedvall, 14 år, Slagelse.
Clara Hedvall, 14 år, Slagelse. Foto: Ida Kristensen - TV2 ØST

- På et tidspunkt lykkedes det os så at få en to-tre stykker til at blive fire-fem stykker, og så gik det faktisk stærkt derfra, siger han.

René Gundsø har ikke noget entydigt svar på, hvorfor det er lykkedes for Slagelse Wolfpack at tiltrække så mange piger, men han er glad for, at de vil dyrke amerikansk fodbold.

Artiklen fortsætter under billedet.

Lørdag var der åben træning i Slagelse Wolfpack for alle under 14, der ville prøve kræfter med amerikansk fodbold.
Lørdag var der åben træning i Slagelse Wolfpack for alle under 14, der ville prøve kræfter med amerikansk fodbold. Foto: Ida Kristensen - TV2 ØST

- Vi reklamerer med, at vi er en sport for alle. Om du er stor og stærk, lille og tynd, hurtig, langbenet, kortbenet, så kan man bruge alle typer spillere i amerikansk fodbold, og det betyder jo også, at man kan bruge både drenge og piger, siger René Gundsø.

- For mig er det vigtigt, at pigerne også er en del af sporten, for hvis vi ikke lukker pigerne ind i sporten, så har vi jo egentlig sagt nej tak til 50 procent af alle de potentielle medlemmer, og det viser sig, at pigerne kan spille sporten og kan være dygtige spillere i sporten, siger han.

Møder mange fordomme

Freya Magnussen fra Korsør har gået til amerikansk fodbold i lidt under et år, og hun har mødt mange fordomme om piger i amerikansk fodbold.  

- Jeg møder en del fordomme om, at det er en drengesport, og at pigerne ikke hører til på banen, de skal bare være cheerleaders. Men altså, det er deres holdning, og de har sådan set ikke prøvet den her sport, så de har ikke mulighed for at vide, hvor fedt det egentlig er som pige at gå til, siger 15-årige Freya Magnussen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Freya Magnussen, 15 år, Korsør.
Freya Magnussen, 15 år, Korsør. Foto: Ida Kristensen - TV2 ØST

- Jeg går til amerikansk fodbold, fordi det er en fed sport, hvor man kan udfolde sig rigtig meget, og man får virkelig brændt meget energi af, fortæller hun.

Freya Magnussen var med på det U/14-holdet, hvor der var flere piger end drenge. Og det var en god oplevelse.

- Det var virkelig fedt, at vi var så mange piger, for vi havde de samme interesser, og det var meget hyggeligt, at man ikke var den eneste pige, som egentlig gerne vil denne her sport, siger hun.

- Fordi der er mange, der tror, at det meget er sådan en drengesport, så det var fedt at se en masse piger på holdet, siger Freya Magnussen.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af kvinder i Danmark, der dyrker amerikansk fodbold, er steget fra 1060 i 2014 til 1507 i 2018.