¨

Akutafdeling lider under dårligt ry - lægestuderende fravælger Slagelse som praktiksted

Niels Reichstein Larsen er direktør for Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse, og han ærgrer sig over, at Slagelse har et dårligt ry blandt yngre læger. Foto: Jesper Truelsen - TV 2 ØST

Slagelse Sygehus bliver fravalgt af yngre læger, og det ærgrer sygehusets direktør. Foto: Jesper Truelsen - TV 2 ØST

1 af 2

Akutafdelingen på Slagelse Sygehus døjer med et dårligt omdømme. Derfor fravælger flere yngre læger sygehuset som deres kommende praktiksted.

Akutafdelingen på Slagelse Sygehus har et skidt omdømme blandt unge læger. Når de skal færdiggøre deres praktiske uddannelse, fravælger de derfor i høj grad sygehuset.

Det fortæller DR P4 Sjælland.

Akutafdelingen blev tidligere i år kritiseret for, at arbejdspresset var for stort. Det kunne skade patienternes sikkerhed, lød det blandt andet fra Vivi Jørgensen til TV2 ØST i maj. Hun havde tidligere arbejdet som sygeplejerske på akutafdelingen.

Tidligere i maj kom det også frem, at 21 sygplejersker havde sagt op på akutafdelingen på fire måneder. TV2 ØST var i kontakt med nogle af dem, der sagde, at de havde sagt op på grund af dårligt arbejdsmiljø. Samtidig var de nervøse for patienternes sikkerhed.

Slagelse Sygehus ligger næsten helt nede i bunden på, hvor attraktivt det er.

Cæcilie Trier Sønderskov, formand for fagforeningen Yngre Lægers uddannelsesudvalg

Nu ligger akutafdelingen i bunden, når det gælder de sygehusafdelinger i Danmark, som unge læger vælger som deres praktiksted.

Det fortæller Cæcilie Trier Sønderskov, der er formand for fagforeningen Yngre Lægers uddannelsesudvalg.

- Slagelse Sygehus ligger næsten helt nede i bunden på, hvor attraktivt det er. Vi kan se, at de nyuddannede læger vælger andre sygehuse, som tidligere har været mindre attraktive. De bliver valgt før Slagelse Sygehus nu, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Slagelse Sygehus bliver fravalgt af yngre læger, og det ærgrer sygehusets direktør. Foto: Jesper Truelsen - TV 2 ØST

Netop omdømmet er vigtigt for Slagelse Sygehus, hvis man spørger Niels Reichstein Larsen, som er direktør for Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse. Derfor ærgrer han sig over udviklingen.

- Det er selvfølgelig enormt ærgerligt for os, for vi er er afhængige af, at der kommer nye læger hertil. Og så vil vi rigtig gerne have et godt renommé, så folk faktisk tager hyppigere herned til, end de ellers gør i dag, siger Niels Reichstein Larsen.

Vil have godt arbejdsmiljø og supervision

Ifølge de yngre lægers fagforening, så er arbejdsmiljø og kvaliteten af uddannelsen afgørende faktorer for, hvor de unge søger hen. Desuden har de unge læger også særligt brug for at få grundig vejledning og supervision under uddannelsen.

- Nu fylder det meget, om man får en god uddannelse og god adgang til supervision. Det betyder rigtig meget for de yngre læger, siger Cæcilie Trier Sønderskov.

Vi vil lytte til, hvad de unge oplever, og så vil vi tage fat i det helt konkret og prøve at forbedre det sammen med afdelingerne

Niels Reichstein Larsen, direktør for Slagelse Sygehus

Den negative holdning, der hersker blandt de yngre læger, vil sygehusets ledelse nu forsøge at ændre ved at gå i dialog.

- Vi vil lytte til, hvad de unge oplever, og så vil vi tage fat i det helt konkret og prøve at forbedre det sammen med afdelingerne, siger Niels Reichstein Larsen.

Selvom fortidens problemer hjemsøger akutafdelingen, så har de også gjort fremskridt på sygehuset.

En ny tilfredshedsundersøgelse blandt de ansatte viser nemlig en fremgang fra sidste års undersøgelse.

- Det, der er det største problem lige nu, er faktisk, at der er forskel på omdømmet og den virkelighed, som vi får beskrevet, er hernede. Fordi i løbet af det sidste års tid har man gjort rigtig meget fra medarbejdernes side. Og vi har faktisk flyttet vores tilfredshed ved at være her markant. Så vi er et godt stykke over landsgennemsnittet i dag, siger Niels Reichstein Larsen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App