Akut hjælp forhindrede genindlæggelse til Uffe

Uffe Frederiksen fra Kirke Stillinge havde hurtigt brug for hjælp, da et sår sprang op. Et nyt kommunalt akutteam af sygeplejersker trådte til.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er ikke længe siden, at 87-årige Uffe Frederiksen fra Kirke Stillinge havde hurtigt brug for hjælp. Han er tidligere blevet opereret for hudkræft, men i slutningen af februar gik hans sår op.

Hurtigt stod hjælpen dog klar, da hjemmeplejen kontaktede Slagelse nye akutteam. To sygeplejersker kom forbi og fik lukket såret.

- De vaskede såret rent, og lukkede det helt til. Siden har det været tæt, for der er ikke kommet noget ud siden. Jeg har været ganske rolig. De gjorde, hvad jeg de skulle, så det er godt nok, siger Uffe Frederiksen, der har været meget glad for, at han kunne blive derhjemme i stedet for at komme på sygehuset.

Også Uffe Frederiksen søn har været glad for den behandling, hans far fået.

- Det er meget betryggende, og det er en kæmpe fordel, at man kan ordne det her i huset frem for, at man skal ligge på sygehuset i to-tre dage og optage en seng, siger Palle Bertelsen.

Hjælper og behandler borgere i deres eget hjem,

Ni sygeplejersker, alle med stor erfaring fra akut- og intensivberedskabet, er nu blevet tilknyttet et helt nyt team i Slagelse Kommune. Fra 1. marts begyndte Slagelse Kommunes nye akutteam, der har til formål at hjælpe og behandle borgere i deres eget hjem, så de ikke behøver at tage på skadestuen eller blive genindlagt på et sygehus.

- Tanken er, at sygehusene har stor overbelægning, og hvis vi kan forhindre en indlæggelse med de følgende hospitalsinfektioner, som gør, at de ældre bliver indlagt i endnu flere dage,  så bliver vi glade, og borgene er i deres eget trygge hjem med færre bakterier, siger Anne Louise Drachmann, der er en af de nye sygeplejersker, der er blevet tilknyttet teamet.

Slagelse Kommune: Vi skal kun havde de genindlæggelser, der er nødvendige

Sygeplejerskerne, der er tilknyttet teamet, vil rykke ud, når opgaven er for stor eller kræver mere tid, i forhold til dem, som de almindelige hjemmesygeplejersker har.  På den måde vil man, ifølge Slagelse Kommune, nedbringe antallet af genindlægger, som er det på højeste antal i hele regionen.

- Vi har valgt akutteamet af flere årsager. Ud over, at vi ved, at vi har ligget højt på landsgennemsnittet ift. genindlæggelser, så er det også lavet en plan, der hedder ”Den ældremedicinske Patient”, hvor det her er et af tilbuddene, siger Marianne Kristensen centerchef for Sundhed og Ældre i Slagelse Kommune.

Region Sjælland har flest genindlæggelser

Ifølge tal fra Sundhedsdatastyrelsen er Region Sjælland den region i landet, der har flest genindlæggelser inden for 30 dage. I 2015 blev 9,5 pro cent af patienterne i hele regionen genindlagt inden for 30 dage, mens det tal for Slagelse Kommune var 10,9 procent.

Hvor mange genindlæggelser kommunen skal ned på er endnu ikke klart defineret, men Marianne Kristensen ved, hvad målet er.

- Vi har ikke noget specifikt tal, med det der helt klart må være målet er, at der kun er de genindlæggelser, der nødvendige, siger Marianne Kristensen.

 

Se, hvor mange der bliver genindlagt i din kommune: