Aktivister indkalder til demonstration mod Cirkus Arena

Dyreretsaktivister går endnu engang til kamp for elefanterne i Cirkus Arena. På fredag kommer demonstranter til Slagelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dyrenes Alliance vil endnu engang slå et slag for de tre elefanter i Cirkus Arena.

Ifølge dyreretsaktivisterne hører elefanterne nemlig ikke til i manegen og flere dyreorganisationer har forsøgt at skabe stor opmærksomhed på cirkusdyrene siden den voldsomme episode i Karrebæksminde i juli, hvor én af elefanterne ved den årlige badetur gik til angreb på en parkeret bil.

-  Vilde dyr hører til i naturen – ikke i manegen. Et cirkus kan ikke give vilde dyr muligheden for naturlig udfoldelse. Dyrene indespærres i meget små folde og transporteres i trange transportbokse, og de bliver ved optrædener udsat for stressende larm og uro fra tilskuerne, skriver Dyrenes Alliance i en pressemeddelelse.

Ifølge organisationen indkalder de til en fredelig demonstration foran Cirkus Arena på fredag den 14. august før aftenens cirkusforestilling i Slagelse.

-  Finland og Norge har allerede forbudt brug af elefanter i cirkus, og Danmark bør følge de andre nordiske landes eksempel, lyder det fra Dyrenes Alliance.

Senest demonstrerede aktivister mod Cirkus Arena i Køge den 25. juli.