Akademikerne formerer sig i Slagelse: Imens bliver der færre varme hænder

Mens der bliver færre varme hænder i Slagelse, bliver der flere kolde. Det viser en analyse fra SF, som kalder udviklingen en "administrativ kolos".

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De ligger som to modpoler. De varme og de kolde hænder.

Og nu er gabet mellem dem blevet endnu større i Slagelse Kommune. For inden for de seneste seks år er der sket store fald i antallet af blandt andet lærere og pædagoger. Men antallet af akademikere i kommunen er steget voldsomt. 

Det viser en analyse af SF. Og med den nyhed mener SFs spidskandidat og byrådsmedlem, Helle Blak, at kommunen er ved at udvikle sig til en "administrativ kolos". 

quote De kommende år skal vi have vendt udviklingen. Vi skal igen have fokus på de borgernære velfærdsydelser

Helle Blak, SFs spidskandidat og byrådsmedlem i Slagelse

Det skriver Sjællandske. 

Mere præcist viser rapporten, at antallet af offentlige ansatte i Slagelse Kommune fra 2010-2016 er faldet med 627 fuldtidsstillinger. 

Antallet af lærere og pædagoger falder

Ifølge analysen er det primært de varme hænder, som yder service tæt på borgerne, hvor der er sket et fald. Antallet af lærere og pædagoger er reduceret med 24 procent samtidig med, at der er skåret en smule i antallet af SOSU-ansatte - til trods for, at antallet af ældre er steget med omkring 10 procent. 

På den anden side så er antallet af akademikere steget med godt 62 procent. 

- De kommende år skal vi have vendt udviklingen. Vi skal igen have fokus på de borgernære velfærdsydelser, siger Helle Blak til avisen.