¨

Agentregler skal ændres, mener politikere

Foto: TV ØST

Politikere fra SF og Enhedslisten mener, at agentreglerne for PET og politiet skal ændres. Dansk Folkeparti mener, at de skal udvides.

Justitsminister Morten Bødskov (S) er blevet kaldt i samråd, da flere partier vil have ændret reglerne for agenter for politiet og Politiets Efterretningstjeneste (PET). De nuværende regler unddrager blandt andet politiet og PET fra at stå til ansvar for brugen af civile agenter i terrorsager. Det skriver Politiken.


Det sker efter, at Morten Storm fra Korsør er stået frem og har påstået, at han har været civil agent for PET fra 2006-2012. Retsordførere fra SF og Enhedslisten mener, at reglerne skal ændres i forbindelse med forhandlinger om en ny PET-lov. Det er spørgsmålet om brugen af agenter i terrorsager, og  hvem der overvåger overvågerne, der skal diskuteres.


- Terrorlovgivningen har givet nogle meget vidtgående beføjelser til PET - også i forhold til, hvordan man bruger civile agenter. Det er stort set ureguleret land. Derfør bør et uafhængigt tilsyn også føre kontrol med PET´s operative arbejde, siger SF´s retsordfører Pernille Skipper til Politiken.


SF, Konservative og Venstre er enige med Enhedslisten og mener, at reglerne skal tages op ved de nye PET-forhandlinger.


 


Dansk Folkeparti vil udvide reglerne


Dansk Folkeparti går mod de andre partier og taler for en udvidelse af reglerne for brugen af civile agenter for PET og politet.


- Det bringer den diskussion ind på banen, om PET opererer på kanten af det, de i virkeligheden kan. Hvis de gør det, vil vi gerne være med til at udvide brugen af civile agenter, siger retsordfører fra Dansk Folkeparti Peter Skaarup.


Morten Storm stod frem og fortalte i Morgenavisen Jyllands-Posten, at han har stået bag oplysninger, der har medvirket til at opspore og dræbe al-Qaeda-lederen Anwar al-Awlaki. 


PET og USA´s efterretningstjeneste, CIA, hævder, at det var en selvstændig amerikansk mission, der dræbte Anwar al-Awlaki.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App