Aftenskole lettet over lempelser: - Nu skal det tabte indhentes

LOF Slagelse-Korsør-Skælskør har været en del af coronanedlukningen. Fra på søndag må skolen igen åbne for kurser.

- Det vil være fantastisk. Det vil jeg være virkelig glad for!

Sådan lyder leder af LOF Slagelse-Korsør-Skælskør, Helle Jacobsens reaktion på udsigten til, at hun og LOF i slutningen af ugen igen kan åbne aftenskoletilbudene.

På et pressemøde i dag fremlagde sundhedsminister, Magnus Heunicke (S), sammen med kulturminister, Ane Halsboe-Jørgensen (S), direktør i Statens Serum Institut, Henrik Ullum og direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostøm nyheden om en lempelse af flere coronarestriktioner på søndag.

Og en af lempelserne var altså en genåbning af aftenskolerne, der endnu ikke har holdt åbent i år.

- Jeg er glad både på alle aftenskolernes vegne og selvfølgelig på - LOF - min egen skoles vegne. Men også for vores deltagere, som kan komme i gang med deres hold og de fællesskaber, de er en del af, siger Helle Jacobsen. 

Hun har tidligere fortalt om sin utilfredshed med nedlukningen, fordi fitnesscentrene har haft lov til at holde åbent, men LOF- Slagelse-Korsør-Skælskør har ikke måtte tilbyde nogle af de hold, skolen plejer.

LOF tilbyder en masse forskellige kurser. Der er både, sang, musik, sport, it og alt muligt andet. Ifølge Helle Jacobsen er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad der kan være kurser for.

Specielt et bestemt hold, har Helle Jacobsen været ked af at holde lukket. Det er et hold med hensynstagende træning.

- Det er især den, jeg har været ude at tale højt om, fordi vi har mange mennesker, som er afhængige af den hensynstagende træning. Når det bliver lukket ned, så kan de ikke bevæge sig, og så får de det rigtigt skidt i kroppen, siger Helle Jacobsen.

Samtidig har aftenskolen også mistet nogle medlemmer. Januar er sæsonstart, og det er her, mange tilmelder sig, men i år har borgerne været mere afventende. Derfor ligger der også et arbejde foran Helle Jacobsen og LOF nu.

- Nedlukningen har betydet færre tilmeldinger på de forskellige hold. Derfor skal vi nu ud at se, om vi kan indhente noget af det tabte, siger Helle Jacobsen og tilføjer:

- Nu får vi travlt.

VIDEO: LOF- Slagelse-Korsør-Skælskør har indtil nu måtte lukke ned for både yoga og zumba, selvom fitnesscentre kunne tilbyde disse aktiviteter til deres kunder.

Premierefilmene er udskudt

Et af de steder, der også kan se frem til at byde gæsterne indenfor igen er biograferne. Her må man ligesom på aftenskolerne genåbne med et krav om coronapas og mundbind eller visir, og så er der en deltagerbegrænsning.

Hos Biografcaféen Vordingborg var ejer Lone Deleuran trist over at gå glip af nogle store premieredage mellem jul og nytår, der blandt andet bød på Krummerne og Hvidstengruppen 2.

quote Jeg er absolut klar

Lone Deleuran, ejer, Biografcafeen, Vordingborg

På søndag kan hun vise film igen, men det er ikke premierefilmene, der kommer op på det store lærred.

- Det er dejligt. Nu er det om at lave noget program og komme videre. Men det er også en udfordring. Alle premiere er blevet flyttet i den periode, vi har holdt lukket. Hvidstengruppen bliver først vist i marts, og Krummerne er flyttet helt til påske, siger Lone Deleuran.

- Men jeg er absolut klar, tilføjer hun.

Det er højskoler, aftenskoler, Folkeuniversitetet og udendørs idrætsarrangementer, hvor tilskuere har billetter og sidder ned, zoologiske haver, akvarier, forlystelsesparker, omrejsende tivolier, museer, kunsthaller og aktivitetscentre, der genåbnes den 16. januar med et krav om coronapas og mundbind eller visir

Derudover må biografer, spillesteder, teatre og steder, hvor der afholdes foredrag og konferencer også åbne med samme krav og deltagerbegrænsning.

Natteliv, spillehaller, kasinoer, lege- og badeland og forsamlingshuse og selskabslokaler må se lidt længere efter at slå dørene op. De forbliver lukket til og med den 31. januar.