Afstemning i gang over hele regionen: Mange sætter sit kryds

Vælgerne gik allerede fra morgenstunden stærkt til stemmeboksen, og nogle steder i regionen viser valgdeltagelsen sig at ganske pæn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vælgerne er forsat i gang med at sige deres ja eller nej til i folkeafstemningen om det danske retsforbehold.

Foreløbigt ser det ud til, at ganske mange vælgere sætter deres kryds. For eksempel oplever de på Kirkeskovskolen mellem Rude og Bøgelunde i Slagelse Kommune en klart højere valgdeltagelse end ved sidste folkeafstemning i et EU-spørgsmål. Faktisk nærmest på højde med kommunalvalget i 2013, fortæller valgtilforordnet Knud Vincent, der også er gruppeformand for Venstre i Slagelse.

Hele dagen har folk vandret til stemmeboksen – præcis klokken ni torsdag åbnede valgstederne, blandt andet i Præstø på Multicentret, hvor køer af vælgere allerede dannede sig fra morgenstunden.  

- Jeg synes, jeg har forstået den her afstemning meget godt og jeg er overhovedet ikke i tvivl, jeg har taget mit valg, siger Annette Vinge fra Præstø.

Øverst på siden kan du  se video fra Kirkeskovskolen  samt høre Birgit Jensen og Uffe Poulsen fortælle om deres valg. Også den valgtilforordnet giver en kommentar.