Ældreråd vil af med medlem: Han er en pestilens

Det tidligere byrådsmedlem Peter Lotinga er blevet lagt for had i Ældrerådet i Slagelse Kommune. Han er indtil videre årsagen til, at to formænd og to næstformænd har droppet deres poster, og rådets medlemmer mener, at han bør gå af.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er krise i Ældrerådet i Slagelse Kommune. Medlemmerne vil have deres rådsfælle tidligere byrådsmedlem Peter Lotinga til at gå af, fordi han skaber så meget kaos og polemik, at de mener, rådet ikke kan fungere med ham ved bordet. Det skriver Sjællandske.

- Hvis Ældrerådet skal fungere, så skal Peter gå - eller i hvert fald ændre facon. Ogj eg tror ikke på det sidste, lyder det til avisen fra Anne Eversby, der selv har forladt en næstformandspost i rådet på grund af Lotinga.

Det samme har en anden tidligere næstformand og to formænd.

Han er en pestilens

Fra Alf Søhus, der også er medlem af Ældrerådet er kommentaren:

- Jeg kan egentlig godt lide Peter, men han er en pestilens i Ældrerådet for nu at sige det lige ud.

Kan ikke smides ud

Avisen har foretaget en rundspørge blandt de 14 medlemmer ud over Peter Lotinga, og ingen svarer, at de ønsker, at han fortsætter. Medlemmerne mener, at han med sin nidkære facon og sit store fokus på administration fjerner fokus fra Ældrerådets formål om at varetage de ældres interesser. Men hovedpersonen selv giver ikke meget for rådsmedlemmernes udmelding.

- Medlemmerne vil bare have mig ud, fordi jeg har stillet spørgsmål ved lovligheden i regnskaberne, siger han og har ingen planer om at gå af.

Han kan ikke smides ud, da medlemmerne er folkevalgte.