Ældrechef siger op på grund af besparelser

Slagelse Kommune skal spare 323 millioner kroner på budgettet for 2023 som følge af et stort underskud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sundheds- og ældrechefen i Slagelse Kommune, Charlotte Kaaber Sørensen, har valgt at opsige sin stilling på grund af millionbesparelser, som kommunen de kommende år skal igennem.

quote Det er jeg ked af

Anders Bjældager, kommunaldirektør i Slagelse Kommune

Det skriver Sjællandske.

En spareplan på 323 millioner kroner betyder blandt andet, at kommunen i 2023 lukker tre aktivitetscentre for ældre, og derfor kan hun ikke længere se sig selv fortsætte som chef på området.

- Det bliver svært at være chef i de kommende rammer i forhold til de besparelser, der er i vente de kommende år, siger Charlotte Kaaber Sørensen til TV2 ØST.

Læs også
Slagelse Kommune står over for massive nedskæringer - skal spare over 300 millioner
Læs også
Slagelse Kommune står over for massive nedskæringer - skal spare over 300 millioner

Baggrunden for hendes beslutning sker ligeledes som følge af organisatoriske forandringer i kommunen, hvor hun vil få mindre ansvar for den generelle udvikling.

- Jeg ville få mere fokus på drift og økonomi, og jeg synes, det ville være ærgerligt, hvis jeg ikke har samme opgaver i forhold til udvikling, fordi det er noget, jeg brænder for, siger hun.

Kommunaldirektør ked af beslutning

Den 1. februar ansættes tre nye direktører i Slagelse Kommune, som får ansvaret for forskellige forvaltningsområder.

Det betyder, ligesom Sjællandske beskriver, at centercheferne fremover ikke bliver helt så selvkørende, som de hidtil har været, hvor de kun havde kommunaldirektøren over sig.

Birgit Møller og Finn Thuesen (th) var den 29. november på borgmesterkontoret i Slagelse Kommune for at aflevere 100 underskrifter i protest om besparelser på ældreområdet.

Borgmester Knud Vincents (V) ønsker ikke at udtale sig om Charlotte Kaaber Sørensens beslutning og henviser i stedet til kommunaldirektør Anders Bjældager, der ærgrer sig over situationen.

- Jeg noterer mig, at Charlotte (Kaaber Sørensen, red.) vurderer, at hun ikke er den rette til at tage ansvar for området. Det er jeg ked af, fordi jeg synes, at hun er en god chef, og jeg tror, at det kunne have fungeret godt, siger Anders Bjældager.

Fire chefer stopper

Økonomiudvalget besluttede i foråret 2022 at indføre en ny ledelsesstruktur, hvor kommunen skal tilbage til en direktionsmodel.

I den forbindelse bortfalder to chefstillinger, fordi det ifølge Anders Bjældager ikke har været muligt at aftale sig til andre passende stillinger med de to personer, som de fandt interessant. Det drejer sig om skolechef Dorthe Christiansen og dagtilbudschef Maj-Britt Thy.

Læs også
Rollatorbanden protesterer: - Vi har arbejdet hele vores liv, og så skal vi ydmyges på den måde
Læs også
Rollatorbanden protesterer: - Vi har arbejdet hele vores liv, og så skal vi ydmyges på den måde

Samtidig har to andre chefer, hvor Charlotte Kaaber Sørensen er den ene, valgt at sige op. Den anden er Rune Overlade, der er centerchef for kommunale ejendomme. Hans beslutning sker dog ikke på grund af besparelser, men ifølge Sjællandske skyldes det den nye ledelsesstruktur.

Frygter du, at andre chefer i Slagelse Kommune vil sige op på grund af besparelser?

- Jeg frygter ikke, at der kommer opsigelser på grund af besparelser. Og jeg står som kommunaldirektør helt bag, at de besparelser, der er besluttet, kan realiseres. Det er klart, at serviceniveauet, vi tilbyder borgerne, er noget andet, end det var før, svarer Anders Bjældager og fortsætter:

Læs også
Hospital ramt af strømafbrydelse på afdeling med hjertepatienter
Læs også
Hospital ramt af strømafbrydelse på afdeling med hjertepatienter

- Men det er besparelser, som jeg er helt sikker på, at vi kan realisere. Når jeg kigger på det serviceniveau, der er i Slagelse i forhold til sammenlignelige kommuner, så er det bestemt, at vi kan realisere de besparelser. Derfor frygter jeg heller ikke, at der kommer nogen opsigelser.

Charlotte Kaaber Sørensen blev ansat som sundheds- og ældrechef i august 2018. Forinden var hun leder af hjemmeplejen og sygeplejen i Albertslund Kommune.

Hun fratræder efter planen sin stilling i Slagelse Kommune i midten af januar.


Nyhedsoverblik