¨

Ældre bliver genoptrænet online

Foto: TV ØST

Slagelse Kommune kører forsøg med genoptræning af ældre medborgere via internettet. To fluer med et smæk, lyder det fra kommunens projektleder.

To gange om ugen samles flere ældre foran en skærm på plejecentre i Slagelse Kommune. Årsagen er, at de ældre via skærmen modtager nødvendig genoptræning. Et noget usædvanlige forsøg sat i stand af Slagelse Kommune, skriver DR Sjælland.

Flere patienter end tidligere
Mere nøjagtig går det ud på, at en enkelt ergoterapeut optræder online med en række øvelser. Ved at være online, når terapeuten ud til langt flere patienter end tidligere. Hun kan tilmed se og koorigere dem.

- De ældre kan sagtens kapere den form for træning, når bare de er fortrolige med øvelserne, og det er de, fortæller ergoterapeut Lonnie Fredslund.

To fluer med et smæk
Lederen af projektet hos Slagelse Kommune, Karin Sørensen betegner da også den alternative genoptræning som at slå to fluer med et smæk.

- Vi kan få mange flere ældre til genoptræning, og vi kan bruge den samme ergoterapeut. På den måde får vi råd til at hjælpe mange flere i længere tid. Og de ældre kan komme på deres sædvanlige aktivitetscenter, holde træningen ved lige og få sig en hyggesnak og et måltid mad i caféen, når de har været til træning, forklarer projektlederen.

Onlinetræningen er foreløbigt et forsøg. Bliver den en succes, er planen, at den skal udbydes til flere kommuner.    

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App