Advokat modtager pris for sag om skælskørsøstre

Mads Pramming, der førte skælskørsøstrenes sag mod Slagelse Kommune, modtager nu Sabroe-prisen for sin indsats.

Tema: Plejefamilien fra Skælskør
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I juni vandt tre søstre fra Skælskør en sag mod Slagelse Kommune.

Og dommen fra Østre Landsret var klar: Slagelse Kommune burde have opdaget og forhindret overgrebene på tre søstre, der boede hos en plejefamilie på en gård lidt uden for Skælskør fra 1999 til 2005.

Dermed blev sidste punktum sat i sagen. 

Utrætteligt og grundigt arbejde

Nu får sagen dog et positivt efterspil for advokat Mads Pramming, der førte de tre søstres sag.

Han bliver nu tildelt Sabroe-prisen for sit ”utrættelige og grundige arbejde” i sagen.

Prisen uddeles af Børns Vilkår og gives til personer eller foreninger, der har ydet en ekstraordinær indsats for børn og unge. Og det er lige netop, hvad direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl, mener, Mads Pramming har gjort.

- Hans indsats sikrede de tre søstre oprejsning. Derudover har han bidraget til at bane vejen for, at også andre børn, der er blevet groft omsorgssvigtet, kan placere et ansvar hos de myndigheder, der ikke greb ind, skriver han i en pressemeddelelse. 

Glad og stolt prismodtager

Hovedpersonen selv er meget glad for prisen og for den betydning, sagen kan få for andre børn.

- Jeg er selvfølgelig meget glad og meget stolt over at modtage prisen. Det har været en stor faglig udfordring at føre sagen. Den er nemlig den første af sin slags, og derfor har vi været på ukendt land rent juridisk. Derfor er det selvfølgelig en stor glæde, at vi kom ud af det med en sejr. Og en endnu større glæde, at resultatet ikke kun får betydning for Slagelse-søstrene – men også mange andre børn, der er blevet svigtet af de voksne, der skulle passe på dem,” siger Mads Pramming ifølge pressemeddelelsen.

Udover æren følger der 10.000 kroner med prisen.