Jordbærsæsonen anno 2021 er skudt i gang – vel at mærke for jordbær avlet i drivhus. Det er hos Hunsballe Grønt i Skælskør, at de første jordbær nu er klar til butikkerne.
- Der er altid en glæde ved at plukke det første kilo jordbær, siger Henriette Hunsballe, medejer af Hunsballe Grønt og tilføjer:
- Der er mange, der sætter lighedstegn mellem jordbær, sol og sommer. Det giver en fornemmelse af, at nu er sommeren snart på vej.
Fra Hunsballe Grønt har man således kunnet sende de første 50 kilo jordbær afsted.
En brøkdel af den samlede kapacitet på 800 ton, der forventes at blive høstet i løbet af jordbærsæsonen i drivhuset.
De tidlige jordbær er en længere proces, hvor jordbærrene bliver "vækket" i februar måned. Det sker med en god mængde varme i drivhuset, hvor der med højt til loftet og store vinduer kan skabes de perfekte vilkår for tidlige jordbær, fortæller Henriette Hunsballe.
Selvom meget kan styres i det store drivhus – så har en kold påske i år alligevel medført en lille forsinkelse:
- Vi er tre-fire dage senere, end vi var sidste år, og det er på grund af det kølige påskevejr, vi har haft.
Jordbærrene vil i første omgang blive leveret til Irma-butikker i hovedstadsområdet samt den lokale SuperBrugs i Skælskør – og her er glæden stor:
- Det betyder vildt meget, de (jordbærrene, red.) er kommet til solskinsbyen, og vi er de første, siger Thomas Ejlersen, souschef i SuperBrugsen Skælskør.