92 år gammel biograf genåbner efter stor renovering

Biografen Kosmorama i Skælskør åbnede fredag efter en renovering for flere millioner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter syv effektive ugers arbejde står biografen Kosmorama i Skælskør færdig efter en stor renovering. Det blev fejret med en reception fredag og bliver fejret med åbent hus lørdag. 

Aksel Christensen, der er formand for Skælskør Biografforening, Kosmorama, er glad for nu at være nået i mål med renoveringen. 

Der er blandt andet opsat nye stole i biografen.
Der er blandt andet opsat nye stole i biografen. Foto: Brian Bendorff Geertsen

- Det er stort, at vi nu er færdige. Det er jo frivillige, der driver biografen, og de har udover håndværkerne selvfølgelig lagt rigtig mange timer det sidste stykke tid, så vi kunne blive færdige. Så det er stort for os alle, at vi nu kan se enden på det, siger Aksel Christensen. 

Biografen har fået et stort ansigtsløft. Der er lagt nye gulve, opsat nye stole og lavet et nyt loungeområde. Og så er biografen blevet forsynet med nyt teknisk udstyr og mere handicapvenlige forhold.

Læs også
Skælskørs gamle biograf får stort millionbeløb til renovering: - Det er fantastisk og overraskende
Læs også
Skælskørs gamle biograf får stort millionbeløb til renovering: - Det er fantastisk og overraskende

Et kulturcentrum for byen

Foreningen, der står for at drive biografen, har siden sidste år været på jagt efter finansiering for at få råd til renoveringen af den 92 år gamle biograf. Og i maj lykkedes det altså at få den sidste del af finansieringen på plads. 

Det er fondene A.P. Møller Fonden og Realdania samt Sparekassen Sjælland Fonden og fonden Brand af 1848, der tilsammen har støttet med i alt 2,45 millioner kroner.

Aksel Christensen sender en stor tak til fondene for deres hjælp og anerkendelse af Kosmoramas betydning for Skælskør.

Mike Trampe spillede nogle numre fra sit kommende album til receptionen.
Mike Trampe spillede nogle numre fra sit kommende album til receptionen. Foto: Brian Bendorff Geertsen

- Det betyder, at de har øje for, at der er brug for de mindre lokale biografer. Vi er meget lokalt forankret og fungerer jo som et kulturcentrum for byen, hvor vi rammer bredt både i forhold til forskellige aldersgrupper og interesser, siger han. 

Biografen sender første film efter pausen med renovering på søndag. Her lægger de ud med børnefilmen Minions om dagen, og så er der Topgunn 2 for de voksne om aftenen.