79-årige Birthe er træt af hjemmeplejen

Birthe Jørgensen fra Korsør er ved at være godt træt af hjemmeplejen. De kommer, når hun ikke er hjemme, selv om hun har givet besked, og når hun skal bruge dem, ved hun aldrig helt, hvornår de dukker op, så forleden måtte hun tage til lægen i bare tæer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Forleden troppede 79-årige Birthe Jørgensen fra Korsør op hos lægen i bare tæer. Hjemmehjælpen var ikke dukket op i tide til at hjælpe hende med at få strømper på, og med sin brækkede arm kunne hun ikke selv, så hun gik ud af døren uden.

Det er bare en af de episoder med hjemmeplejen, som Birthe Jørgensen er ved at være godt træt af.

Sjællandske skriver fredag, hvordan den ældre dame flere gange har oplevet at have givet hjemmeplejen besked om, at hun er på hospitalet. Alligevel ringer de så til hende, når de står foran hendes dør og ikke kan komme ind. Og det samme skete forleden, da hun ikke svarede sin telefon, og hjemmeplejen pludselig bankede på om aftenen på trods af, at hun har frabedt sig aftenhjælp.

- Jeg forstår det simpelthen ikke. Der er noget helt galt med deres system, siger Birthe Jørgensen til avisen.

I Slagelse Kommune beklager sundheds- og omsorgschef Marianne Kristensen episoderne. En del af forklaringen er tilsyneladende, at der er skiftet til et nyt planlægningssystem.

Hun meddeler, at områdelederen nu vil være opmærksom på, at der ikke sker flere fejl i overgangsfasen fra det gamle til det nye system.