¨

75 dagpengemodtagere til valgmøde med folketingskandidater

Foto: TV ØST

3F i Slagelse lagde i dag lokaler til et valgmøde, hvor politikerne skulle lytte til dagpengemodtagernes historier og erfaringer.

For 51-årige Flemming Nordtvedt er der et altoverskyggende problem.

- Jeg er arbejdsløs, jeg kan ikk få noget arbejde pt., siger han.

Han er uddannet maler, men med en nedslidt krop har han været nødt til at stoppe.

- Og så har jeg arbejdet nogle år som ufaglært. Men der er jo ikke noget arbejde. Og jeg vil meget gerne have et arbejde.

Derfor var han og 74 andre dagpengemodtagere fra hele sjælland mødt op til valgmøde med en række folketingskandidater hos 3F I Slagelse. Her var emner som genoptjeningsretten, mangel på arbejde til ufaglærte og dagpengeperioden i højsædet. Og modsat så mange andre gange under valgkampen, skulle politikerne først og fremmest lyte på vælgerne - ikke omvendt.

- Vi vil gerne have, at politikerne denne gang skal lytte på vores medlemmer, og at de så kan komme med deres syn på, hvad det er for en hverdag, de oplever, når de pt. er uden arbejde, siger Eva Obdrup, der er forretningsfører i 3Fs A-kasse.

Så en stor del af tiden gik for politikerne med at sidde stille og høre efter. En form, som også politkerne var godt tilfredse med.

- Jeg elsker den. Altså noget af det bedste er jo, når man faktisk snakker med de mennesker, som man har magt til at lave regler for. Og så synes jeg faktisk, at man har en pligt til også at komme til lyttemøder - ikke bare i en valgkamp, men i det hele taget, siger Trine Mach (SF).

- Jeg synes det er rigtig meget værd at lytte til folk hvordan de oplever hverdagen. Altså hvad er der af udfordringer i forhold til det system vi har bygget op, og hvad oplever de som barrierer, siger Louise Elholm (V).

Men Flemming Nordtvedt var alligevel skuffet efter mødet.

- Som jeg frygtede. Ingen konkrete forslag af nogen slags. Ingen konkrete forslag på hvordan vi skal få arbejde. De snakker stadig bare og ingen konkrete forslag, siger han.

Så nu kan Flemming Nordtvedt og de andre blot sætte deres kryds i morgen. Og så håbe, at politikerne har lyttet til dem.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App