¨

678 kørte for stærkt

Foto: TV ØST

På fire timer delte politiet i aftes 678 fartbøder ud ved vejarbejde på Vestmotorvejen. Dermed kørte mere end hver fjerde bilist for stærkt.

Fart i ferietrafikken
På en af årets største dage med ferietrafik foretog Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fredag aften en fartkontrol ved vejarbejdet på Vestmotorvejen ved Slagelse.

92 klip og 678 bøder
Vejarbejdet strækker sig over en strækning på ca. to kilometer, hvor hastigheden er nedsat til 80 km/t. Men på fire timer passerede 2470 biler forbi fotovognen og af dem kørte de 678 for stærkt. 92 af hastighedsovertrædelserne medfører klip i kørekortet, mens to billister står til betinget frakendelse af kørekortet pgå grund af hastighedsovertrædelser på henholdsvis 143 km/ og 144 km/t.

- Jeg synes, at det er skræmmende, at man kører så stærkt. Specielt når man tænker på, at vejarbejderne faktisk arbejdede, mens målingen foregik, siger Politikommissær Erik Mather fra færdselsafdelingen i Sydsjællands og Lolland Falsters Politi.

Farligt arbejde
En af dem, der har arbejdet langs vejarbejdsstrækningen på Vestmotorvejen ved Slagelse er Klaus Christiansen. I sidste uge var det ham, der sat afspæringerne op.

- Nu har jeg været i det i et års tid, så man vender sig efterhånden til det, men jeg ved, at nye har svært ved, at lastbilerne kommer så tæt på, for der er ikke andet end halv meter mellem os og lastbilerne, siger Klaus Christiansen fra Dansk Vejsikring.

Mange ulykker
Sidste år var der 207 ulykker ved vejarbejder på de statslige veje.

02:10 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App