53-årig frikendt for at snuppe penge fra hæveautomat

En 53-årig mand kunne onsdag forlade Retten i Næstved glad og lettet. Her blev han frikendt i en sag, hvor han var tiltalt for at stjæle 10.000 glemte kroner fra en hæveautomat i Skælskør i juni sidste år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et vidne, der var i udlandet, spillede formentligt en væsentlig rolle, da en 53-årig mand onsdag blev frikendt i retten i Næstved. Det skriver Sjællandske.

Manden var tiltalt for at snuppe 10.000 kroner fra en hæveautomat i Skælskør sidste år. Her ville en mand hæve de 10.000 kroner, men da pengene ikke kom ud, henvendte han sig i banken. Her fortalte en ekspedient, at automaten så ud til at virke, men da manden gik ud igen, var der stadig ingen penge, og den eneste, der ifølge videovervågningen havde været ved automaten i mellemtiden, var den 53-årige.

Vedkommende, som hævede at have hævet pengene på sit kort uden at få dem, kunne imidlertid ikke selv møde op i retten, fordi han var i udlandet, og det fik betydning for afgørelsen.

- I dommen blev der lagt vægt på, at ham, der havde hævet pengene, ikke var til stede i retten til at vidne. han var i udlandet. Så dommer og domsmænd kunne ikke få en ide om, hvem han var. Så der opstår et scenarie om, at hvis det ikke var den tiltalte, der tog pengene, så kan det næsten kun være ham selv, der beholdt dem. Det mente de ikke, de kunne afgøre på baggrund af bevisførelsen, siger senioranklager Morten Frørup til avisen.

Han vil nu overveje, om sagen skal ankes.