¨

5.000.000 kroner i bøder på Vestmotorvejen

Foto: TV ØST

Den konstante bøderegn over fartgale bilister på Vestmotorvejen fortsætter. Nu er mere end 5.000 blevet blitzet af fartkameraet.

Lige under 5.000 sager på to uger – indsamlet over seks måledage langs det store vejarbejde på Vestmotorvejen ved Slagelse.

Det er status efter knap to ugers intensiv overvågning foretaget af politiet ved det store vejarbejde nær Slagelse.

Det oplyser lederen af færdselsafdelingen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Erik Mather, til TV2 ØST.

Fartgale bilister bliver fattige

Ved vejarbejdet bliver den nye Slagelse Omfartsvej tilsluttet motorvejen – og det betyder smallere baner og pludselige sving på vejen. Det, og hensynet til vejarbejdernes sikkerhed, er årsagerne til, at hastighedsbegrænsningen er sat ned til 80 kilometer i timen.

Det er endnu ikke muligt at lave en præcis opgørelse over, hvor mange penge statskassen har krav på efter aktionen. Minimumsbøderne er dog på 1.000 kroner – hvilket fører til, at statskassen indtil nu er sikret mindst 5 millioner kroner i bøder efter indsatsen– og efter alt at dømme meget mere. 

- Bøderne bliver jo større, desto mere fartsynderne kører for stærkt. Derfor er det samlede beløb også noget højere end minimumsbeløbet, siger Erik Mather.

Det handler om trafiksikkerhed

Han understreger dog, at det for ham er mindre vigtigt, hvor mange penge fartfælderne får kradset ind.

- Det handler om trafiksikkerhed. Det er simpelt livsfarligt, når bilister ræser gennem vejarbejde med for høj hastighed, siger han til TV2 ØST.

Den intensive trafikkontrol og massive presseomtale i lokalområdet har dog ikke ført til, at bilisterne som sådan kører mere lovligt.

Er ikke blevet klogere

- Vi har udskrevet lidt færre bøder i denne uge end i sidste uge. Men det er primært fordi vi ikke har målt i lige så mange timer. Havde vi været derude længere, så var endnu flere blevet taget, siger Erik Mather.

Så sent som onsdag blev der ved kontroller ved vejarbejdet udskrevet 832 fartbøder. Desuden fik 99 klip i kørekortet, og tre kørte så stærkt, at de kan se frem til en betinget frakendelse af kørekortet.

Indtrykket er ikke, at det kun er trafikanter på gennemrejse, der fylder bødekassen. De lokale er dog ved at lugte lunten, siger Erik Mather.

Klager hvis kortet er i fare

- Vi bor jo i et klagesamfund, og vi kan se to ting ud af klagerne over bøderne. Det første er, at det især er dem, der risikerer en kontrollerende køreprøve, der klager. Det andet er, at det ikke er de lokale, der indsender dem, siger han.

Erik Mather understreger dog, at der ikke er noget at komme efter.

- Et 80-kilometer i timen skilt er altså det samme over hele landet. Så selv dem, der ikke kender til hverken vores indsats, de lokale forhold eller vejarbejdet som sådan er der altså ingen undskyldninger for at køre for stærkt, siger han.

Politiet lover på forhånd, at de også i den kommende uge vil være massivt tilstede ved vejarbejdet ved Slagelse.

00:23 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App