5.000 underskrifter samlet mod ’skolevand’

En række skoler i landet afprøver Aqua D’Or’s nyeste koncept: Skolevand. Men nu er der opstået en Facebook-gruppe, der kæmper mod ideen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skælskør Skole er en del af et nyt projekt, der supplerer den velkendte skolemæk med en ny kollega: Skolevandet.

Bag ideen står flaskevandsproducenten Aqua D’Or, men ideen har fra flere sider fået kritik for at være både en økonomisk og miljømæssig dårlig løsning.

Og nu er der opstået en decideret modstandsgruppe mod forslaget, nemlig Facebook-gruppen ”Stop Skolevand – NU”.

Det skriver DR Sjælland.

quote Lad os arbejde på at få en miljøvenlig drikkedunk som kan bruges i mange år

Facebook-gruppen "Stop Skolevand - NU"

Opfordrer til alternative løsninger

Gruppen har desuden startet en underskriftsindsamling, som skal gøre kål på skolevandet. Her har mere end 5.000 personer indtil videre skrevet under.

Et af argumenterne mod skolevandet fra den nye oprørsgruppe er blandt andet, at skolevandet koster 2,49 kroner per dag eksklusiv pant, hvorimod almindeligt postevand koster i omegnen af 6 øre per liter.

- Vi vil gerne standse Skolevand-initiativet og opfordrer skolerne, kommunerne, regeringen og forældre til at finde alternative måder til at få børnene til at drikke mere vand, står der blandt andet på underskriftindsamlingen.

Udleder mere CO2

Et andet argument fra gruppen er, at det tager tre liter vand at producere en enkelt liter vand på flaske, og at det udleder 900 gange så meget C02.

Og et forslag til at få børnene til at drikke mere vand, det har gruppen også:

- Lad os arbejde på at få en miljøvenlig drikkedunk som kan bruges i mange år, i hånden på hver eneste skolebarn. Lad os sikre dem adgang til en vandhane på skolen og dermed skåne miljøet og spare forældrene en masse penge, skriver de.

quote Vi tror, der bliver drukket mere vand, hvis vi gør det tilgængeligt for folk, og det står fremme

Frederik Meyer, salgschef i Aqua D'Or

Holder fast i projektet

Hos Aqua D’Or er de kede af kritikken, men fremhæver, at de bruger 50 procent genbrugsplast i produktionen. Og så tror salgschef Frederik Meyer da også, at skolevand kan få flere til at drikke det.

- Vi tror, der bliver drukket mere vand, hvis vi gør det tilgængeligt for folk, og det står fremme, siger han til DR Sjælland.

Aqua D’Or arbejder på at brede forsøget, der blandt andet bliver afprøvet i Skælskør, ud til skoler i hele landet i løbet af det næste år.