¨

48 borgeres CPR-numre og sundhedskort stjålet fra borgerservice

Natten til fredag den 22. november var der indbrud i Korsør Bibliotek & Borgerservice, hvor ukendte gerningsmænd løb med 48 sundhedskort. Grafik: Lonni Christiansen

Efter et indbrud er 48 sundhedskort blevet stjålet fra borgerservice i Korsør. Bibliotekschefen ærgrer sig over hændelsen.

Natten til fredag i sidste uge brød to ukendte gerningsmænd ind i Korsør Bibliotek & Borgerservice og stjal 48 sundhedskort.

Personalet har efterfølgende gennemset bygningens videoovervågning. Her kan de se, at de to mænd er iført mørkt tøj, sko og huer, og de er brudt ind ad et vindue ud mod parkeringspladsen omkring klokken 02.00.

Sundhedskortene befandt sig i et aflåst skab, som gerningsmændene havde brudt op med værktøj.

Jeg er mega hamrende ærgerlig over det, fordi det skal gerne være sådan, at man kan være fuldstændig tryg som borger

Johan Otte, bibliotekschef, Slagelse Biblioteker & Borgerservice

Det ærgrer Johan Otte, der er bibliotekschef hos Slagelse Biblioteker & Borgerservice i kommunen, at det i det hele taget kunne lade sig gøre.

- Jeg er mega hamrende ærgerlig over det, fordi det skal gerne være sådan, at man kan være fuldstændig tryg som borger og vide, at vi passer på oplysningerne, siger Johan Otte.

- Det vil jeg så også gerne sige, at det gør vi også. For sundhedskortene bliver opbevaret efter de krav, der er om det, tilføjer han.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi modtog fredag en anmeldelse om indbruddet. Det fortæller Tom Stysiek, der er politikommissær hos lokalpolitiet i Slagelse.

- Vi var allerede ude samme nat og lave en gerningsstedsundersøgelse for at få sikret os spor. Mandag fik vi så videoovervågningen fra gerningsstedet, siger Tom Stysiek.

- Vi er i gang med at efterforske sagen nu, men jeg ønsker ikke at kommentere sagen yderligere, tilføjer han.

Vil kontakte de berørte borgere

Grunden til at borgerservice opbevarer de mange sundhedskort er, at de er kommet retur fra en borgers adresse.

Normalt bliver et nyt sundhedskort sendt direkte til en borger, men hvis de ikke kan afleveres af en eller anden årsag, kommer de retur. Herefter kan de afhentes hos borgerservice.

Ifølge bibliotekschefen vil man nu tage hånd om situationen og kontakte alle de 48 borgere, hvis cpr-nummer og sundhedskort er blevet stjålet.

- Man skal have et nyt sundhedskort. Så det vi skriver til dem, at de skal henvende sig på borgerservice, hvis man ikke har hentet sit sygesikringsbevis endnu. Så får vi selvfølgelig genbestilt og skaffet dem et nyt. Det er så op mod 48 borgere, hvor vi forventer, vi får genbestilt et kort til, siger Johan Otte.

Skærper sikkerheden

Sundhedskortene bliver normalt opbevaret i et aflåst skab om natten i Korsør Bibliotek & Borgerservice.  

Det er så op mod 48 borgere, hvor vi forventer, vi får genbestilt et kort til

Johan Otte, bibliotekschef, Slagelse Biblioteker & Borgerservice

I dette skab bliver borgernes pas også opbevaret i dagtimerne, men i modsætning til sundhedskortene bliver passene lagt i et aflåst pengeskab, når personalet lukker borgerservice ned.

Men i fredags ændrede de proceduren, fortæller Johan Otte. Fremover opbevarer de alle personfølsomme oplysninger som pas, sundhedskort og kørekortsmateriale i det aflåste pengeskab efter lukketid.

- Det er så heller ikke nogen garanti, men det er den skærpelse, vi kan lave i de rammer, vi har, siger han.   

Du kan læse mere på borger.dk om, hvad du gør, hvis du er bange for, at dit sundhedskort og personfølsomme oplysninger er blevet misbrugt.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App