¨

47-årig mand stukket i hjertet – nu er overfaldsmand dømt for drab

00:44

Den 47-årige mand fra Skælskør døde af knivstikkene. Video: René Lind

Retten i Næstved har kendt en 53-årig mand skyldig i at have dræbt en 47-årig med knivstik i Skælskær sidste år.

14 års fængsel.

Sådan lød dommen i dag mod en 53-årig mand fra Skælskør i Retten i Næstved.

Manden er dømt for den 28. oktober 2018 at have stukket en 47-årig mandlig bekendt med en kniv. Offeret døde af sine kvæstelser.

Udover drab blev den 53-årige også dømt for våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder, da han var i besiddelse af to haglgeværer og ammunition.

Havde været oppe at toppes for sjov

I retten kom det frem, at de to mænd kendte hinanden fra et værested i Skælskør. Kort før drabet havde de og nogle fælles venner været sammen i en lejlighed.

Det fremgår af et referat af dommen.

- De øvrige i selskabet havde ikke bemærket, at der skulle have været nogen tegn på ufred mellem dem. De har tværtom forklaret, at stemningen var god, og at tiltalte og den nu dræbte mand havde været oppe at toppes for sjov, står der.

Billeder: Efter drabet var politiet talstærkt til stede i Skælskør - blandt andet med hundepatruljer.

  Foto: René Lind

  Foto: René Lind

Den dømte og den nu afdøde mand havde som de sidste forladt lejligheden i god ro og orden, men kort tid senere kom den 53-årige tilbage og fortalte lejlighedens beboer, at han havde stukket den anden mand ned.

- Den nu dræbte var ifølge gerningsstedsundersøgelser blevet stukket ned enten i opgangen til lejligheden eller uden for denne, og han havde derefter bevæget sig cirka 70 meter længere ned ad gaden, inden han faldt død om, står der i referatet fra retten.

Den nu dømte mand har erkendt at stikke den 47-årige i venstre side af brystet med en kniv med en klinge på seks-syv centimeter. Den forklaring stemmer fint overens med obduktionsrapporten af den afdøde, som viser, at han døde som følge af et stiksår i hjertet, som betød, at han forblødte, fik kredsløbssvigt og blev hjernedød.

Drabsmand: Havde ikke til hensigt at dræbe

I retten har den tiltalte forklaret, at han alene havde til hensigt at skade den nu afdøde mand. Den 53-årige forklarede, at han stak lige ud med kniven efter den dræbtes overarm, og at det var et uheld, at han ramte ham i hjertet.

Fem nævninge og tre juridiske dommere mente dog, at den dømte mand måtte have indset eller accepteret, at han med overvejende sandsynlighed ville ramme den nu afdøde mand på en måde, så han risikerede at blive dræbt. De afviste dermed den dømtes forklaring om, at han stak lige frem for sig.

- De lagde vægt på, at den dræbte var cirka 10 centimeter højere end tiltalte, og at stiksåret løb bagud mod højre og nedad med en dybde på seks centimeter svarende til hele knivbladets længde. Det vidner om, at kniven er ført oppefra og ned og med en ikke ubetydelig kraft. De voterende (nævninge og dommere, red.) tilsidesætter dermed tiltaltes forklaring om, hvordan han stak med kniven. 

En enkelt nævning stemte for at dømme den 53-årige mand efter en mildere paragraf end drab.

Foruden straffen på 14 års fængsel blev den 53-årige mand dømt til at betale en erstatning til den afdødes mor. Den dømte ankede på stedet dommen til landsretten. Han ønsker at blive frikendt for de dele af sagen, som han ikke har erkendt.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App