¨

400 røg i fartfælden på motorvej: - En normal dag på kontoret

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi foretog torsdag hastighedskontroller på Vestmotorvejen ved Storebælt. Foto: Rigspolitiet

Politiet foretog torsdag hastighedskontroller på Vestermotorvejen ved Storebælt, som er en af deres fokusstrækninger.

På to hastighedskontroller torsdag på Vestmotorvejen ved Storebælt blev 398 bilister på syv timer målt for at køre for stærkt. I alt 9.962 blev tjekket. 

Det fremgår af døgnrapporten hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Målingerne foregik i østgående retning mod Sjælland. På begge strækninger er den tilladte fartgrænse 110 kilometer i timen. De to hurtigste bilister blev målt til at køre henholdsvis 148 og 162 kilometer i timen.

- Det er en normal dag på kontoret for os. Og når det er her om vinteren og ikke om sommeren, antager jeg, at langt størstdelen af de målte er dem, der kører fast på strækningen, siger Søren Skotte, leder af færdselsafdelingen. 

På trods af, at han betegner antallet som normalt, ærgrer han sig fortsat. 

- Det kan godt være, at de har kalkuleret med at få en bøde engang imellem på vejen til og fra arbejde. Men det er bare rigtig ærgerligt, for det er for de faste brugere af motorvejen, at vi er derude, så de kan komme til og fra arbejde uden at komme galt af sted, siger han.

Er en fokusstrækning

Sidste år blev Vestmotorvejen gjort til en såkaldt fokusstrækning hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Dem er der syv af i deres politikreds og er blevet valgt ud fra data fra Vejdirektoratets mastemålinger, der i døgndrift måler trafiktæthed og fart, og politiets egne tal omkring, hvor færdselsuheldene sker.

- Siden vi gjorde Vestermotorvejen til en fokusstrækning, kan vi se et fald i antal biler, der er målt til at køre for stærkt, siger Søren Skotte.

Ved torsdagens målinger fik fem et klip i kørekortet, mens de resterende kan se frem til at få en bøde i deres e-boks. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App