¨

400 flere patienter er i smittefare

Foto: TV ØST

Slagelse Sygehus oplyser, at der er risiko for at yderligere 400 patienter kan være smittet med HIV.

Nu er der ekstra 400 patienter fra Slagelse Sygehus, der er i smittefare for blandt andet hepatitis og HIV. Denne gang er der tale om medicinske patienter, der har været indlagt til undersøgelse i tarmen mellem den 1. juli 2011 og den 6. marts 2012.

I forvejen har 719 patienter fået brev om, at de kunne være smittet og fik derfor tilbudt en test. Heraf er 200 blevet testet og er ikke smittet.

Problem i vaskemaskine
Problemet skyldes en kikkert, som ikke var blevet renset ordentlig på grund af fejl i en vaskemaskine på hospitalet.

Lægefaglig vicedirektør Vagn Bach på Slagelse Sygehus forklarer, at de nye patienter i smittefare dukkede op efter, at hospitalet gennemgik patientmaterialet en ekstra gang.

- Ved en fornyet gennemgang af vores patientmateriale er vi blevet gjort opmærksomme på, at der kan være et mindre antal medicinske patienter, der også kan være undersøgt med den kikkert, der er blevet vasket op med den her maskine.

Lille risiko
Vagn Bach beklager de problemer, de ekstra undersøgelser har voldet patienterne og garanterer, at der ikke vil dukke flere op.

- Det er kun de medicinske og kirurgiske patienter, der bliver undersøgt med de her kikkerter, så vi er helt sikre på, at der ikke bliver flere, siger han og fortsætter:

- Der en meget meget lille risiko, men vi vil bare gerne være sikre.

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App