40 smittet med salmonella

Nyt udbrud af salmonella fra et ægpakkeri ved Slagelse får Fødevarestyrelsen til igen at opfordre at bruge pasteuriserede æg i ikke gennemvarme retter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Omkring 40 forbrugere er siden begyndelsen af maj blevet smittet med salmonella af typen Salmonella Enteritidis. Flere af de smittede har spist æg, der kun var delvist opvarmede som spejlæg eller som rå æggeblomme på pariserbøf.

En række af æggene er sporet til Møllebjerggård Ægpakkeri i Slagelse. Fødevarestyrelsen har sat en besætning, som leverer æg til pakkeriet, under tilsyn på grund af mistanken om salmonella. Det betyder bl.a., at besætningen ikke må levere æg til pakkeriet, før Fødevarestyrelsen har taget prøver for salmonella, og at de er fundet negative.

Fødevarestyrelsen har desuden påbudt virksomheden at trække æg tilbage, som stammer fra denne besætning. Det er buræg fra Møllebjerggård ægpakkeri solgt i pakninger af 6, 10 og 30 stk. med mindst holdbarhedsdato i perioden 26. maj til 22. juli 2009. Da der er pakket æg fra flere besætninger i perioden, er det kun pakninger indeholdende æg påstemplet CHR 52395, som er mistænkt for at indeholde salmonella.

Møllebjerggård Ægpakkeri leverer æg til en række grossister på Sjælland, som har leveret æggene videre til bl.a. restauranter og kiosker.

Forbrugere, der har købt æg leveret fra Møllebjerggård, opfordres til at returnere dem til leverandøren eller smide dem ud.

Fødevarestyrelsen minder igen om, at til retter, der ikke gennemvarmes, er det sikrest at bruge pasteuriserede æg.

/ritzau/


Nyhedsoverblik