40 dagplejebørn indtager ældgammel vikingeborg

40 små dagplejebørn fra Slagelse blev sluppet løs på vikingeborgen Trelleborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Af Søren Kiehn

Det er første gang, at Vikingeborgen Trelleborg forsøger sig med et arrangement for de mindste.

Men museumsinspektør Anne Klabe Sørensen og hendes tre formidlere havde afstemt dagens oplevelser specielt til det unge publikum.

- Vi har planlagt oplevelser, der handler om at røre, smage og prøve ting. Børn oplever jo med hænderne og med næsen. De oplever med hele kroppen, siger Anne Klabe Sørensen.

Og ingen skovtur uden mad så børnene fik selv lov at være med ved bålet, hvor der blev bagt fladbrød. Sådan noget smager godt, især med æblemos, kanel, nødder og honning. Der blev også kogt vikingepølser, som forsvandt som dug for solen.

- Pølserne var de især glade for. De er nemlig gladest for den mad, de er vant til, siger dagplejemor Jette Jensen fra Sørbymagle.

Den lille trup, anført af deres 12 dagplejere, var inviteret på besøg som et forsøg, og Jette Jensen er klar med sine fire børn, hvis arrangementet gentages.

- Så tager jeg med. Jeg havde ingen forventninger, men det har været rigtigt godt for de små. En rigtig dejlig dag med de oplevelser, der passede lige til mine børn, siger hun.

Efter to timer med bål, bålmad og sværdkampe, måtte de små poder give op og snuppe en middagslur. Luren fik de største børn lov at indtage, puttet på lammeskind i et rigtigt vikingehus.

Turen var sponsoreret af Slagelse Kommune samt entreen på Vikingeborgen. Trelleborg er nemlig en del af Nationalmuseet.