4-årig sat ud i kulden i halvanden time

Som straf for at 4-årig Freja fra Byskovgård børnehave i Slagelse ikke ville spise nok, blev hun sat ud i 7 graders frost i halvanden time.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er Frejas mor, der har fortalt om episoden til Ekstra Bladet. Da moren den 26. november ville hente sin datter i børnehave, sad datteren udenfor og frøs. Der havde hun siddet på en bænk i halvanden time som straf for, at hun ikke ville spise nok.

Efterfølgende blev datteren syg med feber.

- Det var ren og skær børnemishandling. Natten efter blev Freja syg med 38 i feber. Siden er hun begyndt og græde og stritte imod, når jeg følger hende i børnehave om morgenen, fortæller Rebecca Mortensen, mor til Freja, til Ekstra Bladet i dag.

I første omgang fik Rebecca Mortensom forklaret, at der kun var tale om en halv time. Men en faster, der arbejder i institutionen, havde holdt øje med episoden og fortalte, at der mindst var tale om halvanden time. Børnehavelederen blev hjemkaldt fra et kursus for at møde Frejas mor.

- Til sidst indrømmede hun, at det nok passede med halvanden time og lovede at hjælpe med at finde en anden børnehave, fortæller moren til Ekstra Bladet.

Slagelse kommune er nu bekendt med sagen.

- Hvis det her forholder sig, som moren siger, er det naturligvis helt uacceptabelt. Jeg har bedt Byskovgård om en skriftlig redegørelse, siger souchef for børneinstitutioner i Slagelse kommune Anders Reuter til avisen.

Efter at have talt med institutionen mener han, der er tale om en misforståelse.

- Barnet blev ikke sendt udenfor og spise færdig som en straf. Det var et tilbud til pigen, som hun var indforstået med og tog imod, da de andre børn var færdige med at spise og skulle ud og lege, forklarer Anders Reuter til avisen.