35-årig døde seks gange på få dage og tømte to hospitaler for blod

Jack Rasmussen fra Slagelse har været klinisk død seks-otte gange. Men det betyder ikke, at han ikke kan leve videre og gøre noget for andre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 8. juni 2011 klokken 17:20 kører 35-årige Jack Rasmussen fra Slagelse hjem fra arbejde. Det siler ned, og vejen er spejlglat. Jack har et halvt år forinden afsluttet et forhold med moderen til hans datter og søn og er nu så småt begyndt at se en ny. Så livet går videre, som det nu gør.

Den 8. juni 2011 klokken 17:21 brager en taxa frontalt ind i Jack Rasmussens bil.

Taxaen, som er endt over i Jacks vejbane, rammer ham hårdt og hurtigt. Den slynger hans bil ud i rabatten, hvor den ender på siden. Fronten på Jacks bil er fuldstændigt mast ind i førerkabinen - og i Jack.

Taxachaufføren havde været uopmærksom på sin kørsel, og uden videre var han endt i den modsatte vejbane, hvor aquaplaning hindrede ham i at rette bilen op.

quote Da jeg vågnede af komaen, kunne jeg ikke tale, og jeg havde mistet synet 100 procent.

Jack Rasmussen

Første hjertestop sker i bilen

Da lægen ankommer til ulykken, kan hun med det samme konstatere, at det ene ben ikke er til at se. Jack sidder fast halvt hængende ud af ruden på bilen, og redderne kan ikke få ham fri.

Da lægen ankom til ulykken, sad Jack sidder fast halvt hængende ud af ruden på bilen.
Da lægen ankom til ulykken, sad Jack sidder fast halvt hængende ud af ruden på bilen. Foto: Privat

Efter cirka en time med forsøg på at få ham ud af bilen i et stykke, der bliver det kritisk. Meget kritisk. Jack får hjertestop, og lynhurtigt klipper redderne bilen fra hinanden og får Jack ud, ind i ambulancen, starter hjertemassage og han er tilbage.

Han har mistet så meget blod efter timen i bilen, med et ben næsten separeret fra kroppen, at han er svær at holde i gang. To gange på vej til hospitalet stopper Jacks hjerte, og to gange får redderene startet det igen.

quote Han skulle fortælle, jeg havde mistet benet. Hvor jeg så sagde: ”Fuck benet, det kan jeg leve med. Men hvis jeg ikke kan se mine børn igen, det kan jeg ikke leve med."

Jack Rasmussen

Tømmer blodbanken - to gange

Da Jack kommer ind på akutstuen på Kolding sygehus, mister de ham en gang til. Selvom de har standset blødningen fra de knuste ben, så forsætter han med at bløde. Der er bare ikke noget at se.

Jacks indre er så hårdt kvæstet, at han har fået massive indre blødninger, hvilket resulterer i, at han skal direkte på operationsbordet. Her ender han 11 gange i den første uge efter ulykken.

Den første uge efter ulykken er Jack 11 gange på operationsbordet.
Den første uge efter ulykken er Jack 11 gange på operationsbordet. Foto: Privat

Efter den første operation på seks-syv timer får han tømt Koldings blodlager, og han bliver sendt til Odense i stedet. Deres lager bliver også tømt. I alt får Jack tilført over 220 poser blod under operationerne.

Flere gange under operationerne stopper Jack Rasmussens hjerte med at slå. Her er det uklart, hvor mange gange.

Mistede syn og taleevne

Efter sine livsreddende operationer ender Jack i kunstig koma. Der ligger han i tre uger, hvorefter de stopper sovemedicinen for at lade ham vågne.

Han skulle vågne efter to dage. Men der går yderligere fem uger, før det sker. Lægerne har i mellemtiden fortalt hans forældre, at de blot skal være glade, hvis han bliver bare en smule bedre.

Og da Jack endelig vågner, er der også noget galt.

quote Det er en god ting, at man har børn. For jeg skal da ikke sige, at jeg ikke har tænkt tanken: ”Så sluk da respiratoren, gør et eller andet.” Den tanke har jeg haft, men den er skudt langt, langt væk i dag.

Jack Rasmussen

- Under mine operationer får jeg en sprøjte, der hedder Novoseven, en sprøjte udviklet til amerikanske sodalter, til hvis de for eksempel får sprængt et ben af. Det stopper alle blødninger. Bivirkningen er, at man ikke kan sige, hvor der sætter sig flere propper. Jeg havde så fået to i hovedet, siger Jack og fortsætter:

- Så da jeg vågnede af komaen, kunne jeg ikke tale, og jeg havde mistet synet 100 procent. Jeg talte med min far om det senere, da han skulle fortælle, jeg havde mistet benet. Hvor jeg så sagde: ”Fuck benet, det kan jeg leve med. Men hvis jeg ikke kan se mine børn igen, det kan jeg ikke leve med."

- Fuck benet, det kan jeg leve med. Men hvis jeg ikke kan se mine børn igen, det kan jeg ikke leve med, tænkte Jack, da han fandt ud af, at han havde mistet benet.
- Fuck benet, det kan jeg leve med. Men hvis jeg ikke kan se mine børn igen, det kan jeg ikke leve med, tænkte Jack, da han fandt ud af, at han havde mistet benet. Foto: TV2 ØST

Kæmper videre alt til trods

På trods af, at Jack fik amputeret det ene ben og knust det andet. På trods af, at han vågnede af komaen uden syn, taleevner og med stomi. På trods af skilsmisse og forældremyndighedssager. På trods af alt det, så kommer han igen hver gang.

Og som et hvert andet menneske ville have det, så har Jack da også haft det svært til tider. Men som han siger:

- Det er en god ting, at man har børn. For jeg skal da ikke sige, at jeg ikke har tænkt tanken: ”Så sluk da respiratoren, gør et eller andet.” Den tanke har jeg haft, men den er skudt langt, langt væk i dag.

Et nyt kapitel

quote Jeg ønsker bare, at folk tænker sig om og er opmærksomme, når de kører bil.

Jack Rasmussen

De negative tanker om sin nye tilstand er væk, og Jack er i dag helt åben for at komme videre. Hverdagen handler om genoptræning og hans børn, og det vil den gøre resten af hans liv.

Han har fået et nyt arbejde på Selandia i Slagelse, hvor han hjælper unge, der har det svært, med at gennemføre deres uddannelse. Han har dedikeret resten af sit liv til at gøre det godt for dem og hans egen familie.

Jack arbejder nu på uddannelsesinstitutionen Selandia i Slagelse.
Jack arbejder nu på uddannelsesinstitutionen Selandia i Slagelse. Foto: TV2 ØST
Læs også
Fejloperation tvang Karina i kørestol: Nu danser hun kørestolsdans
Læs også
Fejloperation tvang Karina i kørestol: Nu danser hun kørestolsdans

Hvad angår taxachaufføren, der er skyld i Jacks tilstand, så fik han en dom for særlig grov legemsbeskadigelse og blev tilkendt en bøde på 1.000 kr.

- 1.000 kroner... Jeg synes, det er billigt. Men jeg har det også sådan, at jeg var jo ikke var blevet bedre stillet, hvis han havde fået en bøde på 5.000 kroner. Hvad kan jeg bruge det til? siger Jack, og fortsætter:

- Du er nødt til at lægge det bag dig på et tidspunkt.

Han håber nu, at denne historie kan bidrage til en ændret adfærd i trafikken.

- Jeg ønsker bare, at folk tænker sig om og er opmærksomme, når de kører bil, slutter han.