32-årig mand skal i ældrebolig (Video)

Gigforeningen kalder Slagelse kommunes tilbud om ældrebolig til en 32-årig, ung mand for "ren diskrimination". Den 32-årige er så plaget af gigt, at han er nødt til at flytte fra sin 1.sals lejlighed, fordi han ikke kan bruge trapperne

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Slagelse Kommune har kun en ældrebolig til en gigtplaget 32-årig mand.

"Vi har en ældrebolig til dig". Det er Slagelses Kommunes tilbud til 32-årige Morten Jensen fra Korsør, der er plaget af gigt.

Han bliver nødt til at flytte på grund af en lille håndfuld trappetrin, der spærrer vejen til hans hjem på første sal. For almindelige mennesker tager det kun et par sekunder at gå op ad. For Morten Jensen derimod føles det som at bestige et bjerg.

- Jeg skal løfte mig op og slæbe mig op af trappen, fordi mit ene ben vil ikke lystre mig, siger Morten Jensen.

TV2 ØST har besøgt Morten Jensen. Hør hans historie i videoen herunder:
[video:video_mangler:091004_aeldrebolig.flv]

Trapperne ødelægger hans liv

Morten Jensen er hårdt plaget af gigt og kan ikke arbejde. Trapperne ødelægger hans liv. Derfor er han midlertidigt flyttet.

- Jeg bor hos min mor. Det er ikke særlig sjovt, når jeg er 32 år gammel, siger Morten Jensen.

Slagelse Kommune er enig i, at han skal have en ny bolig. Men Morten Jensen blev rystet, da han hørte, at det eneste kommunen kunne tilbyde ham var en ældrebolig.

- Aldrig i livet. Det er jeg slet ikke gammel nok til. Sådan skal jeg ikke leve mit liv, siger Morten Jensen.

Gigtforening kritiserer kommune

Morten Jensen bakkes op af Gigtforeningen. Her mener man, at kommunen har pligt til at hjælpe ham, så han ikke skal flytte til en ældrebolig som 32-årig.

- Jeg synes, at det er ren diskrimination af mennesker med handikap. Der er ingen andre unge på 32 år, der bor i ældrebolig, siger socialrådgiver Jutta de Place fra Gigtforeningen.

Slagelse Kommune mener ikke, at der er noget mærkeligt i at tilbyde Morten Jensen en ældrebolig.

- Ældreboliger er per definition en bolig, der er indrettet således, at man med et bevægelsesmæssigt handikap har lettere ved at komme rundt i boligen, siger Kim Rasmussen, der er chef for Borgerservice i Slagelse.

Morten Jensen har selv fundet en bolig, der ligger i stueetagen. Kommunen har dog sagt nej til at hjælpe ham med et lån til indskuddet og fastholder tilbuddet om ældreboligen.

TV2 ØST har haft Villum Christensen, Formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Slagelse Kommune. Se hele interviewet herunder:
[video:video_mangler:091004_villum.flv]