¨

32-årig blev kvalt i lejlighed: 53-årig nægter drab

Sådan ser der ud på gerningsstedet i Svenstrup torsdag formiddag. Foto: René Lind

En 53-årig mand er blevet varetægtsfængslet i fire uger, efter et slagsmål i Svenstrup onsdag eftermiddag endte med en 32-årig mands død.

En 32-årig mand blev onsdag aften kvalt med de bare næver i Svenstrup ved Korsør – og selv om politi og en ambulance kort efter nåede frem, så kunne manden ikke genoplives.

Sådan lyder politiets teori i drabssagen fra Svenstrup, hvor en 53-årig mand med drabsparagraffen i straffeloven er sigtet for at have kvalt en bekendt.

Det er manden sigtet for

§ 237. Den, som dræber en anden, straffes for manddrab med fængsel fra 5 år indtil på livstid.

Drabet fandt sted i en lejlighed på et nedlagt hotel ved vandrehjemmet Svenstrupgaard klokken 17.15 onsdag, hvor naboer ringede efter politiet, fordi et slagsmål udviklede sig voldsomt i lejligheden. Her befandt den 32-årige sig med en 53-årig mand, der nu er sigtet for drabet.

Den 53-årige mand blev kort efter anholdt af politiet, og blev torsdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Næstved.

Læs også Mand dræbt i slagsmål: 53-årig anholdt

Afslappet i retten

Manden virkede afslappet, da han ankom til retten iført en blå sporsikrings-dragt, der bliver brugt, når der foretages DNA-undersøgelser.

Manden er af almindelig højde, med en lidt tæt bygning. Han var tyndhåret med et gråt fipskæg, oplyser vores reporter Mathilde Reimer Larsen fra retten. 

Den anholdte nægtede sig skyldig i anklagen om drabsforsøg, og rystede flere gange på hovedet, da sigtelsen mod ham blev læst højt i retten. Den sigtede havde ikke synlige mærker efter kamp.

Han er i forvejen involveret i tre straffesager.

Varetægtsfængslet bag lukkede døre

Den 53-årige ville gerne udtale sig i sagen – men hovedparten af retsmødet blev holdt bag lukkede døre uden tilhørere, da politiet endnu mangler at afhøre en del vidner, og frygtede, at de kunne blive påvirket.

Han blev varetægtsfængslet i fire uger frem til den 24. januar. Han accepterede kendelsen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App