3.000 har skrevet under for Xu Zhang: - Vi skal holde på de dygtige

Den unge kinesiske kvinde venter på at finde ud af, om hun må blive i Danmark. Imens har over 3.000 personer nu skrevet under for hendes sag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er uretfærdigt. Vi skal især holde på de dygtige.

Sådan skriver Ole Brinkmann fra Holbæk som begrundelse for, at han har skrevet under på, at kinesiske Xu Zhang skal have lov til at blive i Danmark.

Den 23-årige kvinde har ellers fået afvist sin ansøgning om opholdstilladelse, fordi Udlændingestyrelsen vurderer, at hendes tilknytning til Kina er større end den, hun har til Danmark.

Og Ole Brinkmann er ikke ene om at mene, at Xu Zhang skal have lov til at blive i landet, så hun kan fortsætte sin hverdag som studerende på Copenhagen Business School (CBS). Mens underskriftsindsamlingen har eksisteret, har i alt 3.185 personer skrevet under, og flere af dem har knyttet en kommentar til:

- Xu er en gevinst for Danmark, og vi gør både hende og os selv ondt ved at nægte hende opholdstilladelse. Hun har tydeligt vist stort engagement for at uddanne sig og blive integreret. Afvisningen er fuldstændig vanvittig, skriver Trine Vestergaard, der bor på Frederiksberg i København.

Har klaget over afgørelse

Xu Zhang kom til Danmark i 2010, fordi hun blev familiesammenført med sin mor, der bor og arbejder i Slagelse. Foruden moderen bor også Xu Zhangs moster, kusine og dennes far i Danmark.

I Kina, hvor den unge kvinde tilbragte de første 16 år af sit liv, bor hendes far, men de to har nærmest ingen kontakt.

Der kom første gang problemer med Xu Zhangs opholdstilladelse i 2014, hvor hun flyttede fra sin mor i Slagelse og tættere på sin ungdomsuddannelse på ZBC i Næstved. Men det var et brud på reglerne for familiesammenføring, og derfor fik hun ikke fornyet sin opholdstilladelse.

Siden har Xu Zhang fået flere afslag på opholdstilladelse, og senest fik hun besked på, at hun skulle forlade landet senest den 10. februar i sidste uge.

Xu Zhang har sammen med sin advokat klaget over afgørelsen og samtidig ansøgt om at få lov til at blive i Danmark, mens klagen behandles. Derfor befinder hun sig stadig i Danmark. Og det skal hun altså blive ved med, hvis det står til Agneta Noregren fra Store Heddinge, som også har sat sin underskrift på indsamlingen til fordel for Xu Zhang.

- Xu Zhang skal blive i Danmark hos sin mor og sin trygge tilværelse. Vi har brug for dygtige unge mennesker som Xu Zhang. Udlændingestyrelsens afgørelse er forkert og skal laves om, skriver hun.