300 ældre i Slagelse får tilbud om at blive vasket med vådservietter

Op mod 300 ældre i Slagelse Kommune bliver nu tilbudt at blive vasket med vådservietter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

300 ældre i Slagelse Kommune får nu tilbud om fremover at få fjernet bakterier og snavs ved at bruge forstørrede vådservietter, mens den ældre bliver i sin seng. Det skriver metroxpress.

Oplysningerne fremgår af et udbud, som netop er offentliggjort på udbud.dk, hvor Slagelse Kommune opfordrer firmaer til at byde på leveringen af servietterne til 'Kropsvask uden brug af vand.'

I et interview i metroxpress forklarer Kim Jensen, der er leder af ældreområdet i Slagelse Kommune:

- En kropsvask uden vand er i bund og grund, at man bruger desinficerende vaskeservietter, der enten er fugtige eller med cremer. Det er noget, man allerede bruger på sygehusene i dag. Det er beregnet til ældre og svagelige, der er sengeliggende og derfor ikke kan komme i bad uden hjælp. På den måde kan de få et bad, uden at de kommer ud i badet. Man har erfaringer med, at det her giver en bedre hygiejne og hudpleje til de ældre, siger han til metroxpress.

- Vi forventer ikke, at vi kommer til at spare penge på det her, men at kvaliteten bliver bedre. Vi regner med, at 300 af de svageste ældre på kommunens plejecentre vil få dette tilbud. Nu skal vi dog først gøre os erfaringer med det her, siger Kim Jensen, leder af Ældreboligområdet i Slagelse Kommune, til metroxpress.

I første omgang lød historien, at 300 ældre fremover ville blive vasket med vådservietter i stedet for at komme i bad, men det passer ikke. Nedenfor er Slagelse Kommunes reaktion på den historie:

Slagelse Kommune bringer tirsdag eftermiddag denne kommentar på sin Facebookside til historien:

Flere medier bringer lige nu artikler, hvor det desværre kan lyde som om, at der er 300 ældre borgere i Slagelse Kommune, der fremover ikke får lov til at komme i bad. Men sådan hænger det ikke sammen - tværtimod!

Ud af vores tusindvis af ældre, som dagligt modtager hjælp, er der nogen, der er så svage, at de ikke kan tage et almindeligt bad. De er nødt til at blive i sengen. Indtil nu er disse personer blevet vasket ved hjælp af skumklude, men det slider på de ældres hud og tager forholdsvis lang tid. Fremover ønsker vi at bruge en særlige type vådservietter, som er mere skånsomme, og som er hurtigere at anvende, så vi kan bruge tiden på fx at få en snak med den ældre. Vi har testet metoden med gode resultater, og på sygehusene, hvor der jo også ligger patienter, som af den ene eller anden grund ikke kan komme i bad, har man i øvrigt brugt vådservietter i årevis.

Tilbuddet er i øvrigt frivilligt for de ældre, der altså sagtens kan beholde den nuværende metode, hvis de ønsker det.

Vi håber meget, at denne forklaring retter lidt op på misforståelsen.

/ritzau/TV ØST