27-årig varetægtsfængslet for trafikdrab

En 27-årig mand blev mandag varetægtsfængslet for i weekenden at være årsagen til, at 2 personer mistede livet på Vestmotorvejen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Retten i Roskilde sendte mandag eftermiddag en 27-årig mand fra Næstved bag tremmer frem til 13. marts. Det skete ved et grundlovsforhør, hvor den 27-årige var fremstillet og sigtet for uagtsomt manddrab.

Læs også: Bil bryder i brand i motorvejsulykke: 2 omkommet

Søndag morgen omkring klokken 5, blev en bil på Vestmotorvejen ved afkørslen til Vemmedrup nær Køge ramt af en anden bilist bagfra. Påkørslen skete med så høj fart, at den forreste bil brød i brand, og 2 af de 3 personer, der sad i den, mistede livet, mens den tredje nåede ud i tide.

Høj fart og alkohol

Foreløbige bud på farten er, at den 27-årige kørte 180 kilometer i timen på strækningen i sin BMW, hvor 130 kilometer i timen er begrænsningen. Derudover var han påvirket af spiritus.

Læs også: Trafikdræbte var fra Skælskør

I første omgang blev den 27-årige fremstillet i grundløvsforhør in absentia, fordi han var indlagt med skader fra ulykken. Mandag var han dog frisk nok til at møde op i retten. Grundlovsforhøret blev ifølge anklager Camilla Meding holdt for lukkede døre af hensyn til de afdødes familie, den overlendende fra den påkørte bil og den tiltalte, som ifølge anklageren var meget mærket af sagen.

Den 27-årige nægter sig dog skyldig i uagtsomt manddrab.