26 sjældne veteranbiler solgt på auktion: Se hammerslaget her

Købere, samlere og nysgerrige var i dag taget til Randers for at se nærmere på de 26 veteranbiler fundet i Boeslunde for nyligt. Bilerne fik i alt indbragt flere hundrede tusind kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lidt af en særlig auktion i Randers med 26 sjældne veteranbiler sluttede tirsdag aften klokken 20 med et samlet hammerslag på 325.000 kroner.

Alle veteranbilerne har altså nu fået nye ejere efter at have stået gemt væk i en lade på en gård i Boeslunde i mere end 30 år.

Fundet i laden vakte stor interesse fra samlere over hele verden allerede fra begyndelse, og derfor var der altså også store forventninger til aftens auktion, som foregik i Helsted nord for Randers hos Campen Auktioner.

Den billigste bil fik ny ejer for 1.100 kroner, mens højdespringeren var en Ford T. Pickup, som blev solgt for 52.000 kroner.

De 26 veteranbiler blev fundet den 18. oktober i forbindelse med et dødsbo i Boeslunde og omkring 2.000 mennesker har været forbi dagens auktion, fortæller Annette Kjær, der står for PR og Marketing hos auktionshuset.

- Det her ladefund er blevet fulgt med spænding hele dagen og ikke mindst op til. På vores kanal på YouTube, hvor vi har lagt en video ind af bilerne, har over 177 lande været inde og kigge og i dag har også været præget af masser af journalister og tv-stationer, siger hun.

Mange af de besøgende i dag var tyskere, nordmænd og svenskere. Og især Tyskland købte en stor del af den unikke samling. Hele ni af bilerne skal nu pryde et tysk museum i byen Glüsing.  

- Hvilket er en ret fin krølle på historien for ejeren havde jo engang drømt om, at starte et museum med bilerne, og nu kommer drømmen til at gå en smule i opfyldelse alligevel, fortæller Annette Kjær.

De fleste af pengene har den nu 60-årige, afdøde ejer testamenteret til AIDS-Fonden. 

Du kan se alle bilerne på auktionshusets hjemmeside her