24 anholdt efter ny uro i boligkvarter -en sigtet for vold mod politiet

Politiet har torsdag aften anholdt 24 personer på Motalavej i Korsør efter fornyet uro.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

24 personer blev anholdt, da politiet torsdag aften rykkede massivt ud på Motalavej i Korsør. Her var to grupper borgere bevæbnet med slagvåben ved at tørne sammen ved en af boligblokkene.

De 24 anholdte er sigtet for at have begået vold, for brud på våbenloven og brud på ordensbekendtgørelsen.

Der kan samtidig være flere sigtelser på vej, oplyser politiet.

Opløb ved opgang

- Kort før klokken 22.00 bevægede en række personer sig mod en opgang i området, bevæbnet med slagvåben. Det ser en af vores patruljer, og med brug af den fornødne magt får vi standset disse personer, og slået ring om dem, fortæller linjechef Tom Trude, der leder beredskabet hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV2 ØST.

Han fortæller, at politiet skred til præventive anholdelser, hvor 24 personer blev anholdt.

- Nogle enkelte blev sigtet - blandt andet for vold begået mod en politimand, for brud på våbenloven og for brud på ordensbekendtgørelsen - men de fleste blev tilbageholdt for at stoppe yderligere uro, fortæller politimanden.

Billeder fra anholdelserne har vist, hvordan de anholdte mange anholdte blev placeret i såkaldte futtog, bevogtet af bevæbnede betjente. Samtidig blev alle fremmødte registreret af politiet.

Havde slagvåben med

Da politiet rykkede ind smed de fleste personer deres medbragte slagvåben fra sig, eller gemte dem i en bil i nærheden. Der var dog tale om alvorlige våben, oplyser politiet.

- Vi har fundet 15-20 forskellige slagvåben. Blandt andet lange jernstænger, boldtræ, kæppe og en donkraft, siger Tom Trude.

Spærret for trafik

Politiet rykkede dog massivt ind i hele området, hvor Motalavej blandt andet blev spærret for biltrafik, og politi forhindrede folk i at gå over gaden.

- Vi har hele tiden været tilstede med et betydeligt antal patruljer i området, men disse personer valgte alligevel at forsøge sig. Det er vi sat i verden for at forhindre. Det gjorde vi, og det vil vi også gøre fremadrettet, siger han.

Han oplyser, at der efter episoiden torsdag aften har været ro i området resten af aftenen og natten igennem.