24-årig anholdt for bedrageri med handel på internettet

En yngre mand fra Slagelse er torsdag morgen blevet sigtet for 21 tilfælde af bedrageri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet har torsdag morgen anholdt og sigtet en 24-årig mand fra Slagelse for bedragerier ved handel mellem private på internettet.

Det skriver Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Politikredsen har i den seneste tid modtaget flere anmeldelser fra borgere, som er blevet snydt efter en handel over internettet, og fremgangsmåden har været den samme.

quote Det er altid en god idé at mødes ansigt til ansigt og handle

Rune Nilsson, leder, økonomisk efterforskning, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

De har handlet med en person på Facebook eller dba.dk, og bedragerierne i denne sag er typisk foregået ved, at gerningsmanden har opsøgt de forurettede på Facebook, hvor han har udbudt koncert- eller festivalbilletter til attraktive priser.

De forurettede har derefter betalt gennem Mobilepay eller en bankoverførsel, men de har efterfølgende aldrig modtaget den pågældende billet.

- Pas på de hurtige handler

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi opfordrer til, at man tænker sig godt om, når man handler på nettet.

quote Pas på de hurtige handler, hvor sælgeren presser på for at gennemføre handlen

Rune Nilsson, leder, økonomisk efterforskning, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Selvom det kan være fristende at lave en god og hurtig handel på nettet, så er der flere forholdsregler, man selv kan tage for at undgå at blive snydt, siger lederen af økonomisk efterforskning, politikommissær Rune Nilsson i pressemeddelelsen.

- Det er altid en god idé at mødes ansigt til ansigt og handle, følge sin mavefornemmelse og ikke falde for et tilbud, der er for godt til at være sandt, siger han og fremhæver især et tegn på snyd, som man skal være opmærksom på.

- Pas på de hurtige handler, hvor sælgeren presser på for at gennemføre handlen, siger Rune Nilsson.

Den 24-årige mand, der er tidligere dømt for berigelseskriminalitet, vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Næstved i løbet af torsdag.