¨

20-årige Dennis reddede sin stedfars liv: - Jeg ville ikke miste ham

Jørgen Hansen og Dennis Larsen. Foto: Privatfoto

Jørgen Hansen overlevede sidste år et hjertestop, da hans stedsøn Dennis Larsen kom ham til undsætning. Nu kan Dennis Larsen blive årets hjerteredder.

Det var en tirsdag morgen ligesom alle andre.

53-årige Jørgen Hansen fra Korsør var lige vågnet og lå stadig i sengen tirsdag den 21. august 2018, da hans kone Kirsten Hansen kaldte på ham.

Han skulle op, men da han svang benene ud over sengekanten og satte dem på gulvet, fik han det pludselig underligt i kroppen.

Jeg kunne godt høre, der var et eller andet galt

Dennis Larsen, Korsør

- Min kone kunne se, der var noget galt. Jeg kramper sådan mærkeligt, siger Jørgen Hansen.

Jørgen Hansen havde fået hjertestop, selvom han aldrig har haft problemer med hjertet før. Kirsten Hansen råbte med det samme på sin søn, Dennis Larsen, der kom spurtende.

- Jeg kunne godt høre, der var et eller andet galt, fortæller Dennis Larsen.

I sengen kunne han se sin stedfar ligge livløs.

- Jeg er så heldig, at jeg kan hjertemassage, så det prøver jeg på ham, siger Dennis Larsen, der ikke kan huske selve forløbet.

Blev kørt væk i ambulance

I cirka 15 minutter gav Dennis Larsen sin stedfar hjertemassage, mens Kirsten Hansen ringede til alarmcentralen og blev guidet af en sundhedsfaglig medarbejder.

Jeg ville ikke miste ham

Dennis Larsen, Korsør

- Jeg kan overhovedet ikke huske noget, jeg fortsatte bare. Det var en ren refleks, for jeg ville ikke miste ham, siger Dennis Larsen, der lærte hjertemassage gennem Slagelse Kommune, og mens han tog kørekort.

Mens Dennis Larsen gav sin stedfar hjertemassage, ankom Falck og overtog redningen.

- Der er seks Falckreddere, som farer rundt om min stedfar. De er over det hele, og vi giver det selvfølgelig lov til at svine med alle deres ting, for de skal bare få liv i ham igen. Vi ved ikke rigtig, hvor vi skal stille os, eller hvilket ben vi skal stå på, fortæller Dennis Larsen.

- Men de ender med at få liv i ham, siger han.

- Falckredderne støder mig to gange med en hjertestarter, tilføjer Jørgen Hansen.

Det var først, da Falck ankom til stedet og genoplivede Jørgen Hansen, at han begyndte at trække vejret – cirka 15 minutter holdt hjertet op med at slå. Derefter blev han kørt i ambulance til sygehuset.

Familie opfordrer andre til at lære hjertemassage

I dag har Jørgen Hansen det efter omstændighederne godt. Han er begyndt på arbejde igen og er startet med fire timer hver anden dag og trapper op i tid.

- Jeg har det nogenlunde i dag, jeg arbejder lidt under halvtid som jord- og betonentreprenør, sådan 20 timer om ugen, siger han.

Det kan komme lige pludselig og ikke noget, som man får noget forvarsel om

Jørgen Hansen, Korsør

Hvordan takker man en person, som har reddet ens liv?

- Det kan man ikke. Nogle gange joker vi om episoden derhjemme. Når jeg skælder ud, så siger Dennis og hans mor, at de lod mig jo ikke ligge på gulvet den dag i august. Vi skal jo videre, siger Jørgen Larsen.

- Mine venner og mor har sagt til mig, at det var sejt gjort, og godt jeg var der. De er stolte af mig, siger Dennis Larsen.

Lægerne har ikke kunnet finde ud af, hvorfor Jørgen Hansen fik hjertestop. Men han er dog ikke nervøs for at blive ramt af et hjertestop igen.

- Nu har jeg fået en pacemaker, og så er jeg ikke bange, siger han.

Nu får episoden familien fra Korsør til at opfordre andre til at lære hjertemassage.

- Det er vigtigt, at folk lærer hjertemassage, for man kan redde mange mennesker, og der er mange, som får hjertestop i dag. Det kan komme lige pludseligt og er ikke noget, som man får noget forvarsel om, siger Jørgen Hansen.

Kan blive årets hjerteredder

Den hurtige og resolutte indsats fra Dennis Larsen betyder, at han er blevet indstillet til prisen som årets hjerteredder 2019, der uddeles af Hjerteforeningen lørdag den 9. marts.

Ved hyldestarrangementet som afholdes i dag, fredag, bliver det afsløret, hvilke tre hjertereddere, der er nomineret til årets hjerteredder.

Det er et dommerpanel, der har udvalgt tre redninger blandt de mange indstillinger.

- En pris er en ting, men det er meget større at redde et andet menneskes liv, bemærker Jørgen Hansen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App