¨

19-årige overtrådte zoneforbud – får 10 dages ubetinget fængsel

En 19-årig mand har fået 10 dages ubetinget fængsel efter han overtrådte sit zoneforbud ved Motalavej. Foto: René Lind

Urolighederne ved Motalavej medførte zoneforbud til en 19-årig mand. Det overtrådte han, og nu venter 10 dages ubetinget fængsel.

En 19-årig mand blev tirsdag ved retten i Næstved idømt 10 dages ubetinget fængsel for overtrædelse af zoneforbud ved Motalavej i Korsør.

Det er ikke på nogen måde acceptabelt, når personer og grupperinger skaber uro og utryghed

Suzanne Wennicke anklager

Samtidigt var han sigtet for overtrædelse af våbenloven og efter ordensbekendtgørelsen i forbindelse med urolighederne den 6. august.

- Det er ikke på nogen måde acceptabelt, når personer og grupperinger skaber uro og utryghed, som vi har oplevet det i området ved Motalavej.

- Derfor er jeg godt tilfreds med dommen, der sender et klart signal om, at vi ikke tolererer den slags adfærd, udtaler anklager Suzanne Wennicke i en pressemeddelelse.

Sagen stammer tilbage fra starten af august, hvor Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi forhindrede et større slagsmål og optræk til uorden på Motalavej i Korsør. I forbindelse med politiindsatsen blev 24 personer anholdt, hvor den 19-årige mand og en 21-årig blev meddelt zoneforbud.

Zoneforbuddet var gældende en måned, men allerede den 11. august havde de to mænd overtrådt forbuddet, da en politipatrulje opdagede dem på Egernsundvej i Korsør. Derfra kunne de se frem til retsligt efterspil, der tirsdag er overstået for den 19-årige mand.

Den 21-årige afventer stadig sin rettergang, som er fastsat til den 15. oktober ved retten i Næstved. 

Hvornår benytter politiet zoneforbud

Politiet valgte at indføre et zoneforbud i forbindelse med urolighederne på Motalavej.

Zoneforbud er et tiltag politiet kan benytte sig af, når et område generelt er plaget af gentagende episoder med vold og strafbare forhold.

Det kan gives til personer, der udviser en særlig utryghedsskabende adfærd eller via sin adfærd bidrager til at skabe særlig utryghed.

Når en person får meddelt zoneforbud, må vedkommende ikke færdes frem og tilbage eller tage ophold inden for en radius af 500 meter fra det sted, hvor deres utryghedsskabende adfærd har fundet sted.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App