¨

180 nye enestuer: Kæmpe sygehusbyggeri er omsider færdigt

Bygningen skal huse sygehusets nye fødeafdeling, sengeafsnit med omkring 180 enestuer samt tre etager til medicinske patienter. Foto: DEAS

Sygehuset får en nye fødeafdeling, børne- og ungeafdeling samt tre etager til medicinske patienter.

19.519 kvadratmeter.

Så stor er den nye tilbygning af Slagelse Sygehus, som et af Danmarks største offentlig-private partnerskaber (OPP) inden for sygehusbyggeri i dag har afleveret til Region Sjælland. Det oplyser ejendomsadministrationen DEAS i en pressemeddelelse.

Bygningen skal huse sygehusets nye fødeafdeling, sengeafsnit med omkring 180 enestuer samt tre etager til medicinske patienter.

Vi har fået topmoderne rammer i høj kvalitet, som sygehuset i de næste tre måneder vil klargøre endeligt til at modtage de fødende, børnene, de medicinske patienter og personalet

Vagn Bach, sygehusdirektør

- Det er blevet et vellykket byggeri, hvor alt stort set er gået som planlagt i et effektivt samarbejde med OPP-teamet. Det betyder, at vi har fået topmoderne rammer i høj kvalitet, som sygehuset i de næste tre måneder vil klargøre endeligt til at modtage de fødende, børnene, de medicinske patienter og personalet, udtaler sygehusdirektør Vagn Bach i pressemeddelelsen.

- Med byggeriet og de rokader, der nu er igangsat, kan vi snart indvie Slagelse som det moderniserede akutsygehus, som er besluttet i regionens sygehusplan, tilføjer sygehusdirektør Vagn Bach.

Patienterne kan flytte ind til maj

Industriens Pension, PensionDanmark, PKA og Sampension ejer bygningerne, som Region Sjælland lejer ifølge DEAS sig ind i for en periode på 20 år. OPP-modellen har blandt andet sikret, at det var muligt at finansiere byggeriet, og efter de 20 år kan regionen vælge at købe ejendommen. 

Artiklen fortsætter under billederne.

  Foto: DEAS

  Foto: DEAS

OPP-konsortiet består, ud over de finansielle ejere, af MT Højgaard, der har været totalentreprenører på opførelsen af byggeriet, og i samarbejde med DEAS står de for den udvendige drift og vedligehold i de næste 20 år.

Slagelse Sygehus går nu i gang med at indrette de nye bygninger, så patienterne kan flytte ind til maj.

De nye sygehusbygninger

  • Byggeriet består af en fireetages bygning i karréform med kælder samt en bygning til fødeafsnit med fem fødestuer.
  • Stueplan bliver for gravide, fødsler, barsel, børn og unge samt for tidligt fødte børn. 1., 2., og 3. sal bliver for medicinske patienter.

Kilde: DEAS
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App