¨

18-årig elev sigtet for bombetrussel på gymnasium

Foto: TV ØST

Politiet har anholdt en 18-årig mand for at stå bag bombetruslen på Slagelse Gymnasium og HF tirsdag.

En 18-årig mand erkender at stå bag bombetruslen på Slagelse Gymnasium og HF tirsdag. Lidt i 11 ringede en person til 112 og fortalte, at der var en bombe på Slagelse Gymnasium og HF. Elever og ansatte blev evakueret, skolen lukkede, og politiet brugte sammen med 5 bombehunde en stor del af dagen på at gennemsøge skolen.

Læs også: Ingen bombe fundet på gymnasium

De fandt dog ingen bombe, og nu er det altså lykkes at anholde og sigte en 18-årig elev på skolen for at stå bag truslen.

- På baggrund af teknisk efterforskning og samarbejde med gymnasiet rettede vi mistanke mod den her 18-årige, og klokken 16.50 blev han anholdt på sin bopæl. Under afhæringen erkendte han at stå bag, og han har forklaret, at motivet er personlige uddannelsesmæssige problemer, uden at jeg kan komme nærmere ind på, hvad det dækkero ver, fortæller vicepolitikommissær Kurt G. Nielsen fra lokalpolitiet i Slagelse.

Op til 2 års fængsel

Han tilføjer, at sagen betragtes som fuldt belyst nu, og at den 18-årige har været alene om truslen. Han er nu sigtet efter straffelovens paragraf 266, der omhandler trusler og lyder således:

Den, som på en måde, der er egnet til hos nogen at fremkalde alvorlig frygt for eget eller andres liv, helbred eller velfærd, truer med at foretage en strafbar handling, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.

Alvorlig og ulykkelig sag

Politiet skal ydermere undersøge, hvorvidt det skal rejse erstatningskrav mod den 18-årige.

- Det er en ulykkelig sag for den unge mand, men samtidig er det også en alvorlig sag. Vi sætter et kæmpe beredskab i gang, så nu skal vi se på, om der bliver et erstatningskrav i forhold til de eksterne samarbejdspartnere som redningsberedskabet, der var med på gymnasiet i går, siger Kurt G. Nielsen.

Ifølge vicerektor på Slagelse Gymnasium, Lotte Büchert, har den 18-årige forklaret, at mobning er årsagen til truslen. Skolen vil nu undersøge sagen og vurdere, om han kan fortsætte eller ej.

Læs også: Mobning bag bombetrussel

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App