17-årige Rasmus Erichsen uddeler 80 julekurve

Rasmus Erichsen fra Korsør, der står bag Facebook-siden "Stop Spild Lokalt", uddeler 80 julekurve til dem, der trænger mest.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Pebernødder, chips og ris til risengrød.

Det er bare noget af indholdet i en julekurv, som den 17-årige HHX-studerende Rasmus Erichsen fra Korsør uddeler lillejuleaften til dem, der trænger mest. 

Rasmus Erichsen står bag de efterhånden talrige Facebook-grupper "Stop spild Lokalt (bynavn)", der kæmper mod madspild og donerer mad til mennesker, der ikke har meget at gøre godt med selv. Og da han hørte, at der var mange, som ikke kunne få julehjælp i år, fik han en idé.

- Jeg tænkte, at vi kunne skrive rundt for at skaffe mad og ting til julekurve. Jeg håbede på at lave 10 julekurve, men vi er kommet helt på på 80, siger Rasmus Erichsen til TV ØST. 

quote Vi har kunnet mærke på folk, at de er meget pressede op til jul

Rasmus Erichsen, stifter af "Stop Spild Lokalt"

Rigtig mange mennesker og virksomheder har været med til at samle mad ind til julekurvene, og Rasmus Erichsen har en aftale med Superbrugen og Føtex om at komme ned og hente nogle madvarer, som ikke kan sælges, for at de også kan blive lagt i julekurvene. 

500 mennesker har vist interesse

I alt har 500 mennesker vist interesse for de 80 kurve, som uddeles i Korsør. 

- Folk har skrevet privat til min far, og så har vi udvalgt dem, der kan få en julekurv. De kan komme og hente den foran Føtex i Korsør den 23. december. Vi har kunnet mærke på folk, at de er meget pressede op til jul, da folk har været mere ivrige end normalt for at få hurtigt svar inde på Facebook-siden, siger Rasmus Erichsen. 

Selvom man ikke er en af de 80 personer, der får en julekurv fredag klokken 21:00, er der stadigvæk grund til at kigge forbi Solens Plads overfor Føtex fredag aften, hvor både Rasmus Erichsen og hans far Benjamin Erichsen vil være til stede i tidsrummet 19:00-23:00.

- Masser af luksus-is vil blive delt ud. Og der vil være varme æbleskiver til alle. Ellers kan man komme forbi til en hyggelig snak og få en hyggelig lillejuleaften. Så kan vi være sociale, samtidig med at vi hjælper andre, siger Rasmus Erichsen. 

quote Det er sindssygt, at det går så stærkt - det er svært at følge med

Rasmus Erichsen

Har startet ny Facebook-side op

Der kommer hele tiden medlemmer til Facebook-grupperne, fortæller Rasmus Erichsen, som nu har startet en ny Facebook-side op.

- Vi har startet en helt ny side "Stop Ressourcespild lokalt (bynavn)" på Facebook, fordi her op til jul vil mange donere julegaver, juletræer, smykker og så videre til julekurve. Så hvis vi kan få den gruppe til at køre af sig selv, ville det jo være fantastisk, siger Rasmus Erichsen.

Der er i dag omkring 70 grupper "Stop Spild lokalt (bynavn)" rundt omkring i landet med omkring 25.000 medlemmer og fire "Stop Ressourcespild Lokalt (bynavn)"-grupper.

- Det er sindssygt, at det går så stærkt - det er svært at følge med. Vi har fået to ekstra frysere ind, for at der skulle være plads til alle de madvarer, vi har fået. Vi har fire styks, men vi kommer snart til at mange fryseplads, siger Rasmus Erichsen. 

Hvis vejret bliver for dårligt fredag aften, vil mødestedet rykke indenfor et sted, oplyser Rasmus Erichsen.