16-årig dreng står til bødestraf for at beskyde brandvæsnet

Den 16-årige dreng, som politiet har valgt at sigte for at skyde fyrværkeri mod brandvæsnet, står til en bødestraf, fortæller politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 16-årige dreng, der blev sigtet for at affyre en raket mod brandvæsnet nytårsnat, står til at få en bøde.

Det forklarer vicepolitiinspektør Allan Holm hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

quote Det er groft nok, og det er også derfor, vi satte ind for at efterforske sagen til bunds

Allan Holm, vicepolitiinspektør

- Den juridiske vurdering er landet på, at der er tale om en overskridelse af ordensbekendtgørelsen og ikke en overtrædelse af straffeloven, siger Allan Holm og fortsætter:

- Det betyder, at han står til at få en bøde på omkring 3.000 kroner eller noget i den størrelsesorden, siger Allan Holm til TV ØST.

Den 16-årige dreng har erkendt sigtelsen. Han deltog i en række uroligheder nytårsnat i Ringparken i Slagelse. Han er ikke selv beboer i området, men er fra Slagelse.

Det var en tv-optagelse, der gjorde, at Slagelse Brand og Redning blev bekendt med, at der blev skudt efter dem. 

- De var ikke opmærksomme på det, fordi der var så meget uro i forvejen i området. Så brandfolkene har ikke følt, at de var i fare, og de sad inde i bilen, da det skete, siger Allan Holm. 

Håber det får andre unge til at stoppe op

Politiet brugte tv-optagelsen og søgte efter vidner til hændelsen for at finde frem til drengen. 

- Det er groft nok, og det er også derfor, vi satte ind for at efterforske sagen til bunds, men karakteren af overtrædelsen, og det, at ingen har været i fare, gør at det er landet på en overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, forklarer Allan Holm.

Han kan ikke sige noget om, hvad drengens motiv har været til at skyde efter brandvæsnet.

- Vi formoder, der er tale om festlige omstændigheder, hvor man ikke lige tænkte sig om. Det som vi vil kalde i kådhed. Men derfor håber vi, at sigtelsen vil få andre unge til at stoppe op, før de gør noget lignende, siger Allan Holm.

Nytårsnat anholdte og sigtede politiet også en 15-årig dreng fra Slagelse for at affyre et romerlys mod politiet på Byskov Allé. Den sag skal for retten, og der er, ifølge Allan Holm, rejst tiltale mod drengen for overtrædelse af straffelovens §119 om tjenestemand i funktion.

- Der er forskel i karakteren, fordi det var mere direkte rettet mod politiet, siger Allan Holm.