16-årig dreng sigtet for at affyre raket mod brandvæsenet

Politiet har rejst sigtelse mod den 16-årige dreng, der nytårsnat fyrede en raket af mod brandvæsnet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har valgt at rejse sigtelse mod en 16-årig dreng, der nytårsnat affyrede en raket mod brandvæsenet.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Brandvæsenet blev nytårsnat beskudt nytårsnat med fyrværkeri, da de kørte i Ringparken i Slagelse. Ingen personer kom til skade i denne forbindelse.

Efterforskningen af episoden har nu ført til, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har sigtet en 16-årig dreng fra Slagelse for at have affyret fyrværkeri mod Slagelse Brand & Redning. Den 16-årige dreng har erkendt sigtelsen.

- Vi er meget tilfredse med, at vi nu har identificeret gerningsmanden, som er sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Med sigtelsen ønsker vi at sende et klart signal om, at den her form for opførsel er uacceptabel, siger vicepolitiinspektør Allan Holm i pressemeddelelsen.

Flere anholdt nytårsnat

På Byskov Allé i Slagelse anholdt politiet nytårsnat også en 15-årig dreng. Drengen blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og vold mod tjenestemand. 

Yderligere to andre blev anholdt for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, fordi de råbte af politiet, og den ene kastede et cigaretskod efter en patruljevogn. 

- Det er helt og aldeles uacceptabelt, når mennesker ikke kan få lov at passe deres arbejde i fred og ro. Og det er jo særligt paradoksalt, når det er tilfældet med fx brandvæsenet, som ofte kører ud for at redde liv, at de skal opleve at blive beskudt i forbindelse med udførelsen af deres opgave, siger Allan Holm.